Vepřová panenka na hořčicovo-smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso ocistime, v hmozdiri natluceme cely pepr a maso jim posypeme, osolime.Na rozpalene panvi smazime z kazde strany 1 minutu, po 4 minutach prendame maso do trouby na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso ocistime, v hmozdiri natluceme cely pepr a maso jim posypeme, osolime.Na rozpalene panvi smazime z kazde strany 1 minutu, po 4 minutach prendame maso do trouby na…
Marinovaný, pomalu pečený bůček je opravdu šťavnatý a boule za ušima se po něm budou dělat všem vašim strávníkům. Příprava je sice delší, ale výsledek pak opravdu stojí…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní…
1. Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí. 2. Necháme zchladnout a pak je překrojíme. 3. Šunku osmahneme a po pár…
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem (můžete samozřejmě použít lisovaný česnek). Přidáme 2 lžíce hořčice a…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Milovníci rybích pomazánek zbystřete, tato tuňáková je jednoduchá na přípravu a přitom velmi chutná. Použití kaparů jí dá výsledný šmrc i nezaměnitelnou chuť. Bude dobře…
Barevnou zeleninovou směs připravíme během chvilky, navíc velmi snadno. Zeleninu spojíme jednoduchou omáčkou ze zakysané smetany a sójové omáčky a pro pikantní chuť…
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Olej prošleháme s hořčicí, pepřem a česnekem. Přidáme pivo a maso do marinády naložíme na 24 hodin.Půl hodiny před grilováním maso vytáhneme do pokojové teploty.…
Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do…
Chuťovka k pivu, snadná večeře pro dospělé nebo ideální pohoštění na chlapském sedánku. Při tolika příležitostech můžete servírovat tyto pikantní špekáčky na paprikách.…
Jarní bramborový salát s ředvičkami se skvěle hodí ke smaženým řízkům nebo rybímu filé. Salát je osvěžující, ředkvičky a salátová okurka v každém soustu příjemně křupnou…
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s…
Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.…
Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do…
Každý plátek chleba potřeme majolkou, kterou jsme smíchali s hořčicí. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, nivu na tenké plátky.Sýry rozdělíme na polovinu plátků (2 plátky…
Marinádu připravíme smícháním medu, oleje, nastrouhaného zázvoru, hořčice, sojové a ústřicové omáčky a pokrájené jarní cibulky. Plátky krkovičky, bůčku a pokrájené…