Těstovinový salát s krevetami
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl,…
Olej prošleháme s hořčicí, pepřem a česnekem. Přidáme pivo a maso do marinády naložíme na 24 hodin.Půl hodiny před grilováním maso vytáhneme do pokojové teploty.…
Připravíme ze surovin marinádu. Plátky masa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.Maso grilujeme na rozehřátém grilu po…
Marinádu připravíme smícháním medu, oleje, nastrouhaného zázvoru, hořčice, sojové a ústřicové omáčky a pokrájené jarní cibulky. Plátky krkovičky, bůčku a pokrájené…
Maso nakrájíme na kostky nebo proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno. Maso smícháme s majonézou, sójovou omáčkou a necháme dvě hodinky marinovat.Na…
Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících rozpáleného oleje ve větším kastrolu zprudka orestujeme z obou stran. Jakmile líčka zhnědnou, vyndáme je ven na…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Pikantní koleno je skvělou volbou pro všechny milovníky výrazných chutí a pořádné porce masa. Pomalu pečené do dokonalosti, je křehké a šťavnaté. Ideální pro slavnostní…
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s…
Maso očistíme, osušíme a lehounce osolíme. V misce si smícháme hořčici s podrceným pepřem a posekanými bylinkami. Směs natřeme na horní část masa. PH vytřeme olejem,…
V míse si našleháme olej, balsamikový ocet, hořčici a česnek. Steaky z obou stran osolíme, opepříme, dáme do mísy a pořádně promícháme s marinádou. Necháme 3 hod. v…
Sóju zalijeme vroucím vývarem a necháme 30min napít. Poté scedíme, lehce vymačkáme a sóju naložíme do směsi z pasty, hořčice a škrobu. Dobré je nechat marinovat 1-2hod,…
kuřecí porce osolíme-ne moc, tvarůžky jsou slané dost, a potřeme propasírovaným česnekem. Pekáček si vytřeme olejem, naskládáme porce kuřete, přikryjeme a dáme na 50…
Fenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku. Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s…
2/3 oleje z konzervy slijeme, zbytek si necháme na pomazánkuTvaroh, žervé, tuňáka se zbytkem oleje a hořčici utřeme v míse.Nakonec osolíme a opeříme dle chuti.Pomazánku…
Tatarák můžeme připravit v několika verzích, masový, zeleninový, sýrový či houbový. Pro sváteční večery můžeme připravit i lososový, kde jemnou chuť masa doplňují kapary…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do…
Opraný salát polníček vložíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na půlky nakrájená rajčata.Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, solí a pepřem…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…
Bramborový salát je tradiční a neopomenutelnou součástí Vánoc. Pokud stále hledáte ten dokonalý a chuťově vymazlený salát, zkuste jej letos připravit podle Zdeňka…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…