Tataráček z lososa a rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenLososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Kuřecí maso je velice snadné na přípravu. Kousky naložíme do jogurtové marinády s hořčicí, česnekem a kořením. Poté je obalíme ve směsi kukuřičných lupínků a upečeme…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Barevný salát připravený ke svačině nebo studené večeři. Osvěžující srdíčka hlávkového salátu a čerstvé, křupavé ředkvičky s vychlazenou zálivkou ze smetany a hořčice.…
Lehký a výživný salát s polníčkem, rajčaty, avokádem a vejci je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Jogurtový dresink s limetkou a dijonskou hořčicí dodá svěžest…
Vepřová panenka je jemné libové maso, které potřebuje jen krátkou tepelnou úpravu, jinak u něj hrozí riziko vysušení. Pokud jí ale dopřejete dostatečnou péči, je skvělá.…
Lehký salát z červené řepy s medem je zdravá a rychlá příloha, která v sobě spojuje jednoduchost s překvapivě vyváženou chutí. Jemná sladkost medu podtrhne přirozenou…
Jemné a křehké telecí maso vynikne nejlépe v doprovodu smetanové omáčky s dijonskou hořčicí, která mu dodá výraznou chuť a elegantní charakter. Lehce slavnostní jídlo s…
Med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej smícháme dohromady a vznikne nám zálivka. Tu pak smícháme s nahrubo nastrouhaným zelím a mrkví a můžeme podávat.
Kuracie prsia pozdlž rozrežeme,ale nedokrojíme, roztlačíme rukou, po oboch stranách osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou paprikou a z…
Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso…
Kuřecí tlačenku nakrájíme na kostky. Cibule a jarní cibulku pokrájíme nadrobno, beraní rohy a sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.V míse smícháme worcester,…
Všechny přísady do marinády smícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odsekáme tenké špičky a ještě je rozdělíme v kloubu. Špičky necháme do polévky.Zbývající kousky dobře…
plátky masa naklepeme, mírně osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí, na každý plátek dáme kousek nivy, zabalíme jako španělský ptáček a sepneme párátky, dáme do…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou…
Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do…
Zdravější alternativa klasických smažených kousků, kterou milují děti i dospělí? To jsou kuřecí stripsy z horkovzdušné fritézy, které jsou dokonale křupavé i šťavnaté.
Zdravější alternativa klasických smažených kousků, kterou milují děti i dospělí? To jsou kuřecí stripsy z horkovzdušné fritézy, které jsou dokonale křupavé i šťavnaté.
Krkovice patří mezi oblíbené části masa, ze kterých denně vaříme. Zkuste ji v létě připravit na grilu. S našim podrobným postupem docílíte velice lahodné verze…
Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…