Zapečené kotlety s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme očistěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme očistěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme…
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme do zlatova.Mleté smícháme s kořením a všemi ingrediencemi (zelenina na malé kostičky) a zprudka osmahneme na připravené cibulce…
Ve vroucí vodě, do které jsme vložili kostku bujonu a trochu vegety, povaříme sojové kostky doměkka. Pak je vytáhneme a necháme okapat na sítu. Cibuli nakrájíme…
Nastrouháme sýr (najemno), spojíme s vajíčky a trochu osolíme. Veku nakrájíme na silnější plátky, potřeme hořčicí a naneseme připravenou směs. Dáme péci na rozpálenou…
Do 2 dl vody dáme nejlépe do vajíčka na vyluhování sypaného čaje na 10 minut vyvařit 20 kuliček celého pepře. Mezitím přes potravinářskou folii naklepeme opláchnuté,…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Přidáním hermelínu a bylinek do jinak klasického vajíčkového salátu s majonézou posunete jeho chuť ještě o kousek blíž k dokonalosti. Na talíři můžete salát dozdobit…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme. 5 žloutků dáme stranou na dresink.Vejce protlačíme kolečkem na bramborový salát.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
I běžný chléb, připravený ke svačině, můžete ozvláštnit. Stačí máslo vyšlehat v robotu společně s hořčicí a rázem máte připravené hořčicové máslo, které využijete i při…
Nakládaný hermelín, či jiný sýr s bílou plísní na povrchu je klasika k pivu. Nakládanými hermelíny zaženete chuť na něco dobrého i okouzlíte návštěvu. Hotový hermelín…
Zkuste protentokrát při přípravě pomazánky vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Vařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání.…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme.Pak je nastrouháme nahrubo a dáme misky.Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zbytkem ingrediencí přidáme do misky…
Skvělá škvarková pomazánka se sterilovanou směsí zeleniny a vejcem. Ideální rychlá večeře na chladné dny, ale i skvělá varianta pomazánky na večírky či oslavy. Nejlepší…
Zapečená vinná klobása se bude hodit jako rychlý oběd nebo večeře. Tento velmi oblíbený pokrm se na pultech obchodů objevuje s nadcházejícím chladným obdobím a pokud…
Roláda s vajíčkovým salátem je skvělý tip na rychlé a efektní pohoštění, které zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Jemná roláda z nadýchaného těsta v sobě ukrývá svěží…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou je oblíbeným pokrmem, je rychlý na přípravu a zeleninu lze obměňovat podle fantazie. Rovněž dresink lze dochutit pokaždé…
Vaječná pomazánka je snadná, rychlá a s čerstvým, dobrým pečivem poslouží jako výborná snídaně, svačina či večeře. Vejce uvařená natvrdo stačí smíchat se strouhaným…
Králičí maso je jemné a s nízkým obsahem tuku. Proto je dobré jej před pečením důkladně prošpikovat, aby se v troubě nevysušilo. Díky cibuli a podlití vínem získáme…
Plátky masa nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Posolíme, popepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až je maso skoro měkké.Do druhého pekáčku střídavě…