Lahodná vajíčková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenVejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme.Pak je nastrouháme nahrubo a dáme misky.Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zbytkem ingrediencí přidáme do misky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme.Pak je nastrouháme nahrubo a dáme misky.Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zbytkem ingrediencí přidáme do misky…
Rychlý bramborový salát s cizrnou a rukolou může být alternativou ke klasickému bramborovému salátu. Můžete jej servírovat samostatně nebo jako přílohu. Díky rukole je…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Pokud potřebujete rychlou večeři nebo svačinu, vsaďte na rybičkovou pomazánku, kterou připravíte do dvaceti minut. Je výborná a lehká, skvěle chutná na čerstvém pečivu…
Lehký, krémový a plný chuti! Delikátní vajíčkový salát je skvělou volbou na chlebíčky, do sendvičů nebo jen tak s čerstvým pečivem. Připravte si ho během chvilky a…
Tvarohová pomazánka, s mrkví, vajíčkem a krůtí šunkou, je nejen krásně pestrá, ale také bohatá na bílkoviny. Hodí se tak ke snídani či svačině, neboť zvládne opravdu…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný k…
Jemné králičí maso dušené ve smetanové omáčce se rozplývá na jazyku a skvěle ladí s domácími špeclemi provoněnými tymiánem. Tradiční recept v moderním podání, který…
Nenáročná rychlovka, která zachutná i zasytí. Kousky vepřového masa dušené doměkka doplňují různé hořčice, které dají základ lahodné omáčce. Tu zjemníme smetanou a…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového masa, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Plát listového těsta rozdělíme na čtyři obdélníky. Každý obdélník pomyslně podélně rozdělíme na dvě části, kdy na jedné nožem uděláme zářezy a na druhou položíme párek a…
V mixéru nebo robotu rozšlehat sýr s máslem, přidat na hrubo nastrouhané vajíčka, buřt, okurky a najemno nakrájenou cibuli, promíchat a dochuti solí a špetkou pepře. …
Jemně marinované vepřové kotlety, které jsou plné šťavnatosti a pikantnosti hořčice, se skvěle doplňují s cuketou. Cibule pak dodává pokrmu sladkost. Tento recept je…
Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití. Roládu posolíme.…
Všechno smíchat dohromady a mažeme na veku. Tohle množství vyjde na 3 veky.
Vejce oloupeme a najemno nastrouháme. Utřeme s máslem, taveným sýrem, hořčicí a dochutíme solí a citrónovou šťávou. Jednotlivé plátky šunky z poloviny potřeme vaječnou…
Všechny ingredience na marinádu smíchat a krátce nechat přejít varem, poté nechat vychladnout.Salám nakrájet na úzké asi 1 cm dlouhé nudličky, cibuli nadrobno, okurku…
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku…
Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme plamen a vmícháme do ní rozšlehaná osolená vejce. Důležité je míchat vejce jen na začátku, aby se rovnoměrně…
Všechny ingredience důkladně promíchejte a mažte na chleba.
Vezmeme si žampiony, očistíme je, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si také očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánev si dáme olivový olej, máslo a cibuli. Cibuli…