Kotlety v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenKotlety naklepeme a vložíme do připravené marinády.. Necháme 1 den v ledničce uležet.Smažíme na oleji. Vhodá příloha je bramborová kaše a zelenina
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kotlety naklepeme a vložíme do připravené marinády.. Necháme 1 den v ledničce uležet.Smažíme na oleji. Vhodá příloha je bramborová kaše a zelenina
Rajčata pokrájíme na 2cm kousky, salám na kratší nudličky, cibulky na plátky, natě na kousky. Majonéza: do šlehače dáme všechny ingredience mimo oleje, spustíme šlehač…
Uvaříme červenou čočku.Smícháme s cibulí a paprikami nakrájenými na drobné kostičky, rajčátka nakrájíme na půlky.Zálivku připravíme vymícháním všech ingrediencí do…
Hovězí zadní bez kosti očistíme, pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, dáme do potravinové fólie a necháme aspoň 24 hodin v mrazáku při mínus 20 °C …
Filety rozmrazíme. 3 litre vody zmiešame s 300 ml octu a soľou, vložíme sitko s celým korením a bobkovým listom a dáme do nej variť mrkvu a cibuľu (cibule rozkrojiť na…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a dobře propracujeme .Rukama tvoříme válečky, které obalíme ve slanině. Dala jsem 2 plátky na jeden váleček, měla jsem 6…
V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme 2 lžíce mouky, uděláme světlou jíšku a přidáme 200 ml mléka. Vše povaříme do zhoustnutí, necháme probublat a poté vychladnout.Do…
Cibuli nakrájíme a hned na tuku orestujeme.K orestované cibulce přidáme prosmahnout nakrájené maso z obou stran.Až bude maso doběla, přidáme 2 lžíce kremžské hořčice, 1…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nastrouhanou cibuli, okurky a 3 vejce. Další 3 vejce ponecháme na ozdobu…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Vejce prošleháme s pivem a hořčicí, přimícháme škrob a mouku.Těstíčko osolíme, opepříme, přidáme papriku, utřený česnek, sójovou omáčku a worcester.Žampióny očistíme,…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Zapečené žampióny jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který v sobě spojuje jemnou chuť žampionů a voňavou sýrovou krustu. Tento recept je ideální jako předkrm, lehký…
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
Pomazánka z vařených vajec ve spojení s měkkým salámem tvoří lahodnou a nadýchanou nátěrku, které to bude obzvlášť slušet na chlebíčkách i drobném občerstvení. Chcete-li…
Není snad nikdo, kdo by nemilovat měkoučké a šťavnaté řízky, dozlatova osmažené. Zejména děti upřednostňují řízky kuřecí, ale správní chlapi dávají přednost těm z…
K svátkům jara patří také pomazánka z vajíček uvařených natvrdo. Vyzkoušejte do ní přidat medvědí česnek, dodá jí příjemně štiplavou chuť. Pomazánku si nejlépe…