Hovězí plátky v česnekovo - hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní…
1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme. Kapsu osolíme,…
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Smažené plněné kapsy jsou lahodným pokrmem, který spojuje křehké kuřecí maso s bohatou náplní. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální pro rodinnou večeři nebo jako…
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Stehenní řízky pokladené na vrstvě cibule, potřené směsí hořčice a česneku, zalité vývarem a pak upečené budou křehoučké, šťavnaté a příjemně pikantní. Jako příloha se k…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Připravujete vaječný salát už roky podle stejného receptu? Tak co třeba zkusit změnu a netradičně salát obohatit zeleninou a kouskem nadrobno pokrájeného salámu? Hotový…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Brambory nakrájíme na plátky (pokud jsou nové, ponecháme i slupku) a naskládáme je do pekáčku nebo zapékací misky.Na oleji mírně opečeme klobásky, spolu s nimi…
Kotlety naklepeme a vložíme do připravené marinády.. Necháme 1 den v ledničce uležet.Smažíme na oleji. Vhodá příloha je bramborová kaše a zelenina
Dobře podušené vepřové kostky v paprikovo - gulášové omáčce. Ta je vychucená do dokonalosti neotřelými surovinami a smetanou. Vše dohromady jídlo posouvá chuťově o…
Pod názvem sloní žrádlo se skrývá výtečná pomazánka ze šunkového salámu, sterilovaných okurek a cibule. Použít ji můžete třeba na chlebíčky a nebo ji můžete konzumovat…
Všechny suroviny dáme do vyšší užší sklenice (nebo vyšší nádoby od tyčového mixéru).Vložíme tyčový mixér, zapneme a asi 10 sekund mixujeme naplno. Přitom pomalu jezdíme…
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
Omáčky z hovězího masa patří mezi nejoblíbenější kvůli své bohaté chuti. Pokud dodržíte přípravu, odměnou vám bude silná šťáva a jemné maso. Vynikající roštěnky s…
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí a pepřem.Na pánvi necháme rozehřát olej a maso na něm zprudka opečeme.Opečené maso nandáme na dno zapékací…
Koupili jste u řezníka krásné kotlety a přemýšlíte co s nimi? Připravte rmarinované kotlety na americký způsob. Jako přílohu můžete zvolit například hranolky nebo…
Krůtí konzervu rozmělníme vidličkou, cibuli a kyselou okurku nakrájíme na drobné kostičky, chilli papričku nasekáme najemno.Vše dáme do mísy, přidáme hořčici, majolku,…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…