

Bramborové nudle Retro
Suroviny
- 1 kg vařených brambor
- 30 dkg mouky
- 1 vejce
- sůl
- strouhaná houska
- špetku tuku
- červená řepa nebo brusinkový kompot
Postup přípravy receptu
1 kg vařených studených brambor oloupeme a ustrouháme.
Přidáme asi 30 dkg mouky, jedno vejce a trochu soli. Vše na vále propracujeme, aby vzniklo tužší těsto, z něhož pak tvoříme asi 1 cm široké nudle, které vhodíme do vařící osolené vody a vaříme v plném varu asi 5 min.
Uvařené nudle scedíme a dáme do usmažené strouhané housky, v níž je obalíme, necháme ještě chvíli v troubě zapéci. Podáváme k nim naloženou červenou řepu nebo brusinkový kompot.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové nudle Retro
-
tejaja: Hezký fotopostup jsem rád že chutnalo.Děkuji.
-
Použila som polohrubú múku. Je to presne to, čo naše kokošky, spisovne šúľance
, len to má iný tvar. Šúľance sú valčeky, nie rezance. Tiež ich robíme s opraženou strúhankou, len nie s cviklou, ale posypané cukrom, na sladko. Musím ale povedať, že s tou cviklou je to úžasné
-
Irrena: Pan František by se mohl trochu snažit a popsat suroviny, ne to dávat do komentů pod recept. Opsat kuchařku umí každý
-
Zásadně bych nedávala hladkou, polohrubou nebo hrubou
Na tom vaření brambor rozhodně záleží a hodně
-
leona: nezlob se, ale tady musím dát Františkovi za pravdu. Záleží na kvalitě brambor i jak je uvaříš, zda se ti úplně rozsypou, nebo zůstabnou při sobě. A mouku přisypáváš a mícháš těssto, aby bylo husté podle tebe, na to nemusím být zdatná kuchařka.
Mouku opravdu volíš dle sebe, já dávám polohrubou, babička měla radši hrubou.
-
Tahle hláška je taky dobrá
: "Ono taky záleží jak jsou uvařený brambory"
Františku Vy už jste to někdy dělalPodle tohoto může uvařit jen hoooodně zdatná kuchařka a ještě hádat, co dát za mouku.
-
Porada:
-
Nudle jak se dělají Fleky ale dlouhý.A mouka tam není uvedená ale záleží jak tuhé chcete.polohrubá jemnější.hrubá tužší a může se použít i krupice.Ono taky záleží jak jsou uvařený brambory.
-
Patří tam určitě Retro mouka.
-
nudle????? to jako bramborové těsto rozválet třeba na tři milimetry a krájet z toho centimetr široké nudle???? anebo z toho dělat takové ty "šúlánky" co dělám Laďákovi s makem???? fakt jsem asi natvrdlá, ale já to nepochopila
-
Karla:já ty nudle mám taky v naší kuchařce a taky bez druhu, ale vím, že se používá hrubá nebo polohrubá, určitě né hladká. je fakt, že by to tam autor dopsat mohl
-
A už je tu to zase, mouka, ale jaká to v té kuchařce není, co opisujete