Fazolkovo-hrášková polévka s koprem
Recept ještě nebyl hodnocenNa malém množství oleje mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme brambory na menší kousky, zalijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou, osolíme a vaříme. Až brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na malém množství oleje mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme brambory na menší kousky, zalijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou, osolíme a vaříme. Až brambory…
Kedlubnu i košťál oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Do hrnce dáme 1 lžíci másla a lžičku oleje nebo jen přepuštěné máslo a na něm…
Z masa vytvoříme plát. Kousek masa odřízneme a dáme bokem. Celý plát naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a pokapeme sójovou omáčkouOdkrojený…
Tofu vybalíme z balíčků, omyjeme, osušíme, zabalíme do čistých utěrek a zatížíme (např. prkénkem a na něm těžkými konzervami). Necháme nejméně hodinu (ale klidně déle)…
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a…
Mražený hrášek nechte povolit, propláchněte ho horkou vodou, slijte, vsypte ho do mixéru a rozmixujte nahrubo.K rozmixovanému hrášku vmíchejte tvaroh, vejce, mouku,…
V hluboké pánvi na sádle osmahneme cibuli dohněda. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a necháme maso za stálého míchání zatáhnout. Přidáme česnek, obě pasty,…
Filet halibuta naporcujeme na velikostně přijatelné porce tak, aby se nám při obracení nelámal. Filet je zcela bez kostí a proto porce pouze osolíme a opepříme z obou…
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev a hrášek povaříme, mrkev nakrájíme na menší kostky.Mezitím můžeme na kostičky nakrájet…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu a scedíme. Necháme vychladnout.Růžičky brokolice a hrášek rychle povaříme al dente, scedíme, brokolici nakrájíme na kostky.…
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Každá rodina má ten svůj zaručený recept, jediný dobrý, na bramborový salát. Na celém salátu jsou nejdůležitější brambory. Vyberte dobrou salátovou odrůdu (varný typ A)…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Vzpomínky na dovolenou mohou skvěle chutnat. Paellu s kuřecím masem můžete připravit i doma. Hodně záleží na druhu použité rýže a jejím správném uvaření. Musí být al…
Šťavnaté krůtí rolky naplníme slaninou, kouskem sýra a doměkka podusíme s rozmarýnem. Skvělou přílohou jsou pak dvě zeleninová pyré, co dodají barvy na talíř. Jedno je…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
10 nejlepších receptů na „zeštíhlující“ polévky: Najezte se, zahřejte se a zhubněte!
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek