Krkovička na kapiovo - zeleninové omáčce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: kolem 6O minut 6 porcí Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

6 plátků krkovice
1 větší cibule
bílá část pórku
mražená mrkev
mražený hrášek
sterilovaná kapie ve sladko-kyselém nálevu
sůl
2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice si naklepeme, osolíme z obou stran a dáme orestovat na cibuli, kterou jsme osmažili na oleji před tím. Jeli maso orestované dáme ho v hrnci na stranu, přidáme mouku, uděláme si jíšku, zalijeme vodou, mícháme, aby byla omáčka hladká a maso zase rozložíme po celém dnu v hrnci a dusíme.

  2. V pánvi na oleji si zatím osmahneme pórek nakrájený na kolečka, mrkev s hráškem a nejvíc kapie. Hotové přendáme k masu, dáme i trochu nálevu z kapie ( kdo chce víc pikantní, dá nálevu více ), promícháme, přivedeme k varu povaříme a dochutíme solí.

Poznámka

Dala jsem k masu dohromady zeleninu, která mě tak napadla svou chutí a udělala se výborná až pikantní omáčka a my jsme si pochutnali, máme taková jídla rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovička na kapiovo - zeleninové omáčce

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tuhle u nás také fičí a s trochou nálevu navíc se nic nepokazí.Šťáva je pak krásně pikantní a i když mám krkovičkou moc ráda,tak tohle můžu jen s rýží i bez toho maska:-)):-p+:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Bibinko, to je zase nádhera! Tohle já můžu. . . :-p:-K:yes:+

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jo jo dělám velmi podobně a u nás má úspěch :yes::-D
    (dávám čerstvou mrkev na kolečka, přidávám smetanu a podávám s knedlíkem)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem vám moc děkuji a jsem ráda, že se recept líbí:-8;-)

    Ivusa:Ivušo, to máme s tou krkovičkou úplně stejně, je to nejlepší a nejšťavnatější maso z pašíka a jde z ní všechno, nám chutnají teda i ty řízky;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. Zase trefa. To se mi líbí. Dnes už druhej tvůj recept. Taky udělám. +bodík 9

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    To by mě moc chutnalo a kde jaká restaurace by se mohla přiučit zdobení talířů.;-):yes::-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • nofrona nofrona

  • Ivusa Ivusa

    :-KOku lahodící barevná kombinace.Krkovička je moje kamarádka:-),nevysouší se a je chuťově příjemná:-p,na pečení i dušení...jen řízky jsem z toho jednou zkoušela a nic moc:-((bodík je jasná volba Bibinko:yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Lákavé a jistě i dobré:-p tak jste si pošmákli,to věřím:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    šťavnatá záležitost:-p;-) velmi zdařilé:-K:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ztotožňuji se Jani často s chutěma,co Ty, no a zase další dobrota je tady i pro nás doma,děkuji za inspiraci:-K:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka z krkovice krkovicka v omacce zeleninová omáčka omáčka zeleninová s krkovicí krkovice na zelenině krkovice recepty krkovice omáčka omáčka z krkovice na zelenině omáčka z krkovice a zeleniny omáčka na zelenině krkovice mrkev s hraskem v bile omacce dobrý recept z krkovice omáčka

Zapomněl/a jsem heslo