Kuřecí na hrášku s dýňovými noky

Lea012 Kuchařka: Lea012

Doba přípravy: 60 minut 5 porcí Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

Noky:
500 g uvařených brambor ve slupce
500 g uvařené máslové dýně
150 g hladké špaldové mouky
150 g celozrnné mouky
1 vejce
sůl
Masová směs:
3 kuřecí prsní řízky
(naložené v kari+olivový olej+sůl+pepř)
1 balení mraženého hrášku
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
kari
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory a dýni.

  2. Noky připravíme tak, že nastrouháme brambory a dýni. Pomoučníme vál, nasypeme na něj dýni s bramborem, osolíme. Uděláme důlek do brambor, kam dáme vajíčko. Začneme zpracovávat a postupně přisypáváme 300 g mouky. Zpracované těsto (nemělo by lepit) rozdělíme na 4 části a z každé vytvoříme delší váleček. Nožem budeme ukrajovat nočky. Noky uvaříme v osolené vřící vodě. Po vyplavání vaříme ještě 1 minutu.

  3. Osmažíme cibulku s česnekem a přidáme kmín na provonění. Přidáme maso a zprudka osmažíme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Až je maso měkké, přidáme hrášek a povaříme ještě 10 minut. Omáčku dochutíme a můžeme i jemně zahustit hraškou.

Poznámka

Vynikající chuť, můžu jen doporučit. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí na hrášku s dýňovými noky

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3hlavne ty noky musim vyzkouset:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci na hrasku kuřeci maso na hrášku kuřeci na hrášku videorecept dýne s bramborem noky

Zapomněl/a jsem heslo