Hráškovo-sýrový krém
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka z mraženého hrášku je velice snadná, rychlá a výživná. Má svěží zelenou barvu a s opečenými krutonky a strouhaným sýrem chutná opravdu skvěle. Zjemněná je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka z mraženého hrášku je velice snadná, rychlá a výživná. Má svěží zelenou barvu a s opečenými krutonky a strouhaným sýrem chutná opravdu skvěle. Zjemněná je…
Jídlo s kořeny v italské kuchyni, jehož název doslova znamená „rýže a hrášek“, je samostatným hlavním chodem. Jeho konzistence by měla být krémová, podobně jako u…
Šťavnatý filet z lososa, jemné bramborové pyré a osvěžující hráškovomátové pyré tvoří harmonické trio, které potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Ideální lehký oběd…
Snadná příprava a vyvážená chuť, která ctí tradice domácí kuchyně. Vepřové nudličky orestujeme, aby si zachovaly šťavnatost, a podusíme. Nakonec jednoduše připravíme…
Vyzkoušejte využít zelený hrášek trochu netradičně. Společně s pomazánkovým máslem a česnekem z něj můžete vytvořit skvělou pomazánku. Nejlíp si ji vychutnáte na…
Skvělá krémová polévka z hrášku má jako základ orestovaný celer a vývar, díky čemuž je její chuť plná a bohatá. Množství česneku si můžete přizpůsobit podle vlastní…
Zapečené těstoviny jsou chutným a vděčným pokrmem pro celou rodinu. S uzeným masem, kouskem šunky a zalité rozšlehanými vejci zasytí i největší jedlíky. Dle chuti je…
Dušené vepřové nudličky s mrkví nabízí lahodnou kombinaci šťavnatého masa a sladké mrkve. Je to vydatný a chutný pokrm, který si vyžádá trochu času, ale odmění vás plnou…
V chladných dnech přijde k chuti talíř plný horké polévky. Hrášková polévka se smetanou, podávaná s křupavou slaninou, dobře zasytí. Je velice snadná na přípravu, a tak…
Plnohodnotné jídlo, které vás zasytí, dobře vyživí a ještě je do pár minut hotové? To je přesně toto lahodné hráškové pyré s máslem, které vhodně doplní restované kuřecí…
Dáme vařit zeleninový vývar, poté do něj přidáme mražený hrášek a necháme provařit, aby byl hrášek měkký.Až bude hrášek měkký, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme…
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Hrášek vysypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme do sítka a necháme vychladnout.Pak šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši.…
Květák nakrájejte na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte na texturu rýže nebo kuskusu. Na pánvičce usmažte osolená vajíčka, odstavte z plamene. Na woku smíchejte…
Zbytky pečeného kuřete obereme a nakrájíme.Do výpeku po kuřeti, který zbyl v pekáčku, přidáme trochu oleje a opečeme v něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži,…
Kurča vykostíme a rozložený plát jemne osolíme. Na plát kuracieho mäsa rozložíme plátky syra.Prísady na mäsovú zmes dobre premiesime a zmes navrstvíme na syrovú vrstvu.…
Slaninu nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou šunku. Mírně vše orestujeme, přidáme citronovou šťávu, sladkou…
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a…
Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova"…
Mladou mrkvičku očistíme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev, zalijeme trochou vody. Přidáme kukuřici, hrášek, nadrobno nakrájené…
Nejprve připravte těsto, které bude půl hodiny, během přípravy náplně, odpočívat při pokojové teplotě. Do misky vsypte prosátou mouku, sůl a přilijte olej. Důkladně…
Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly. Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s…
Cestoviny uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Hrášok tiež uvaríme do polomäkka a zmiešame s cestovinami. Pridáme na kocky nakrájanú salámu, vajíčka, strúhaný syr,…
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.…