Bramborový salát pro sváteční chvíle
Recept ještě nebyl hodnocenV tomto receptu najdete bramborový salát s hráškem, strouhaným jablíčkem a kořenovou zeleninou. Nesmí chybět také vařená vejce, kyselé okurky a štědrá dávka majonézy.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 209 kJ / 50 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,35 g |
| – nasycené | 0,11 g |
| – nenasycené | 0,15 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,14 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
V tomto receptu najdete bramborový salát s hráškem, strouhaným jablíčkem a kořenovou zeleninou. Nesmí chybět také vařená vejce, kyselé okurky a štědrá dávka majonézy.…
Chystáte se připravovat řízky a bramborový salát? Zaexperimentujte a vyzkoušejte tuto verzi bramborového salátu bez majonézy. Bramborový salát je doplněn octovo-olejovou…
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablek, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a skvěle se s ním pracuje. Štrúdl voní po másle…
Máte chuť na sladký oběd nebo skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co připravit? Připomeňte si dětství a upečte si dokonalou žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato…
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle tohoto receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta. Těsto se netrhá a štrúdl je po upečení velmi chutný.…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá a sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejte tentokrát kupované listové…
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert – jako ze zámku. Vyzkoušejte ověřený recept. Řezy…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Bez tohoto tradičního českého pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke…
Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud máte doma tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z…
Vinnou klobásu si dopřáváme ke štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek.…
Dobře vychlazený bramborový salát patří k českým Vánocům. Pokud ještě nemáte svůj oblíbený osvědčený recept, vyzkoušejte tento salát s jablkem, který zachutná i dětem.…
Zkuste vámi oblíbené suroviny bramborového salátu ochutit zajímavou a velmi netradičně pojmenovanou zálivkou obvyklou v rodině autorky. Možná ji zařadíte do repertoáru…
Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným…
Tento famózní jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, křehký, vláčný a mile starosvětský. Jedno úskalí však přeci jen má – nejlépe chutná druhý den po upečení, ale…
Tento vynikající, rychlý nepečený dort z piškotů a jablek nám dělávaly babičky v dětství. Jablečný dortík je perfektní nejen na oslavu, ale i jako svačinka. Bez špetky…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená a obohatit ji můžete tvarohem či…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Sváteční svatomartinská kachna, v kombinaci s pečenými jablky a cibulí, se jen rozplyne na jazyku. Stačí jí dát čas v troubě, přidat kmín a sůl, a můžete si pochutnávat…