Krémové rizoto s hříbky

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 min 2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

150 g hříbků
50 g tvrdého nízkotučného sýru
100 g nízkotučného taveného sýru
1 sáček rýže
1 jarní cibulka
1 svazek tymiánu
2 listy kadeřávku
kuřecí nebo zeleninový vývar
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky nakrájené hříbky uvaříme v osolené vodě.

  2. Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, trochu podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme nakrájený tymián, kadeřávek a vaříme. Často mícháme a postupně přidáváme další kuřecí vývar a vývar z hříbků.

  3. Když je rýže uvařená, mělo by v hrnci být ještě zhruba 0,5 hrnku vývaru. Do horké rýže vmícháme tavený sýr. Se sýrem už nevaříme, jen přiklopíme poklicí a necháme dojít.

  4. Rizoto rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové rizoto s hříbky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: italské rizoto s hřibky rizoto s hříbky krémové rizoto kremove rizoto s zampiony rizoto z hříbků smetanové rizoto s hribky kremove hříbkové rizoto risoto s hribky recept na rizoto hříbkové krémové rizoto smetanové krupito hříbky smetanové krupoto kremové rizoto recept smetanové krupoto s s s parmazánem risoto s hříbkama rizoto s s hříbky italské rizoto s hříbky smetaně krémové rizoto s taveného sýra rizoto s hříbkama