Sekaná s náplní plněných žampiónů
Recept ještě nebyl hodnocenNaťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL…
Těsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky.Oloupaný česnek, okapané ančovičky a olivy nakrájíme na plátky. Kapary nasekáme nadrobno.Všechny suroviny dáme do mísy a…
Tuňáka a šalotku nasekáme, smícháme s trochou zakysané smetany, přidáme okapané kapary.Osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky toustového chleba. Zdobíme kaviárem,…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Na uleji opražíme krátko na polkolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané paradajky, osolíme,…
Na oleji necháme rozvonět posekaný česnek a chilli papričku, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a asi 3 min. dusíme.Dále vlijeme uzené mušle a sardinky včetně nálevů,…
Králičí stehna prošpikujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na směsi oleje, zbytku slaniny a jedné lžíci másla. Maso potřeme hořčicemi, podlijeme vývarem,…
Maso nakrájíme na proužky a nasucho opečeme. Osolíme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Podlijeme vodou a chvíli dusíme. Když se šťáva vydusí, přidáme olej…
Do hrnce s olivovým olejem dáme cibulku nakrájenou najemno, lžíci kaparů, ančovičky a necháme chvíli restovat. Přidáme pokrájená játra, zalijeme vínem a podusíme. Když…
Cizrnu dáme do vhodné hlubší nádoby, přidáme nakrájenou šunku, česnek, máslo, citronovou šťávu, polovinu odvážených oliv a kaparů, sůl a pepř. Vše dobře promixujeme…
V hrnci přivedem k varu cca 1,5 litru vody, vložíme maso, které můžeme svázat provázkem, aby podrželo tvar, přidáme koření, zeleninu a vaříme mírným varem doměkka. Maso…
Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z…
Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát…
Filety osušíme, okořeníme a nakrájíme na proužky. Brokolicové růžičky rozebereme na malinké 1-2cm pidirůžičky a krátce povaříme (příp. dáme do misky s 2cm vody a v MT 2…
V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v…
Salám nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme.Smícháme s majolkou, hořčicí a cukrem a podle chuti opepříme a dosolíme. Podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí prsa rozřízneme rozklepneme a potřeme každý plát 1 cm sardelové pasty, poklademe kouskem rajčete a parenice a sešpejlíme. V mouce, do které jsme dali veškeré…
Fazolky, sušená rajčata a olivy si nakrájíme, přidáme k nim sterilované cibulky, tuňáka, kapary a přilijeme nálev z cibulek, ocet, olivový olej. Bazalku si posekáme a…
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky…
Plátky mäsa naklepeme, potrieme horčicou a osolíme. Do pekáčika dáme plátky slaniny, na ňu dáme fazuľky, na hranolčeky narezanú mrkvu, na kolieska narezaný pór. Na…
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme z jedné strany. Obrátíme, opečenou stranu posypeme lístky…
Na náplň na másle osmažíme cibuli a na cibuli přidáme kuřecí pomleté maso. Osolíme a necháme vychladnout.Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, necháme …
Nakrájené brambory vaříme do poloměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme v teple.Během vaření brambor předehřejeme troubu na 160°C (325°F). Do zapékací misky dáme…
Přidáno před 18 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Retro okénko: Původní remoska stála 180 Kčs a upekli jste v ní skoro všechno. I dnes se pořád ještě vyplatí!
Rumunská dršťková polévka: Originální chuť jí dodává vývar a smetana. Čím ještě se liší od české verze?
Hospodský, segedínský, nebo fazolový? Češi guláš milují. Jaký je ten nejlepší?