Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

Suroviny 4 porce

600 g hovězí kližky
2-3 cibule
50 g přepuštěného másla
1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
500 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů
100 ml červeného vína
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme opepřené a lehce osolené kousky hovězího masa.

  2. Necháme je zatáhnout, zalijeme malým množstvím vývaru a necháme vydusit na tuk.

  3. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, podlijeme zbytkem vývaru dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme tekutinu.

  4. Do hotového guláše již mimo plotnu zamícháme červené víno, zakysanou smetanu a kapary, které můžeme podrtit. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

  • Martysek Martysek

    S vínem se to pak už tedy nevaří? Nečpí z toho to víno? Já jsem zvyklá víno dávat hned na začátku, tak mi to překvapilo. Jinak to vypadá náramně:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Líbí se mi:-p:yes: u nás asi jiná příloha;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, Kejřová nikdy nezklame - ale Ty taky ne;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Pěkný gulášek :yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    pěkný gulášek kapary jsou moc dobré:yes::yes:+14

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Gulášek vypadá móc dobře:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Olinka5555 Olinka5555

    omáčka vypadá báječně .... na paprice stokrát jinak - posílám bodík:-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře a hlavně body...:-K První kuchařka, když jsem musela v roce 1990 zakládat domácnost, byla právě Anuše Kejřová, tuším něco jako "Úsporná kuchařka". Trochu mě v těch dvaceti děsily kapitoly o tom, jak naštípat dříví a roztopit kamna; zardousit drůbež, oškubat a vyvrhnout vnitřnosti, ale i tak to byla jedna z knih, které považuji za svoje prvotní kuchařské učiliště..;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Iness Iness

    Hmmm, tak to může být bašta, jen bych zvolila jinou přílohu:-8:-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    srettka:néé:-O:-? kapary jsou úžasná bašta:-p:-p:yes:
    krásný recept:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    ta omáčka..mlask:-p krása, kapary mě teda dvakráte neoslovili, ale i tak to musí být bašta;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo ten mám v Kejřovce, jak vidím :-D:-D:-D, nedělala, ale :-p:-p:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzky guláš burgunsky.kralik francouzský hovězí guláš hovězí guláš francouzský recepty a.kejřové zlata usporna kucharka anuse krejrova hovězí guláš po francouzku francouzký guláš recept francozsky guláš zahradnický guláš recepty od anuše hovezi gulas po francouzsky hovezi gulas ve francii recepty anuse kureci francouzsky recept hovězí po francousku kureci na vine po francousku vepřový guláš stokrát jinak francouzsky kureci gulas francouzský guláš na víne