Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
Smícháme hrubou a hladkou mouku. Přidáme sůl, té není nikdy dost, a směs zamícháme. Do směsi přidáme kvasnice, které osladíme cukrem, zalijeme teplým mlékem. Dále…
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.Těsto také…
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme, posypeme hrubou solí a celým kmínem.Takto upravená stehna restujeme na oleji a na pokrájené zauzené slanině.Zalijeme malinko vývarem…
Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí. Přidáme vejce, jogurt a vypracujeme těsto. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Cibulky i s natí očistíme,…
Na masle si zpenime na jemno cibulku, az je trosku tmavsi, pridame na jemno houby - ja mela zampionky a orestujeme. Pak pridame na kosticky pokrajene brambory,…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Brambory oloupeme a dáme vařit. Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření,…
Orestujeme cibuli do zlatova, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a restujeme taktéž do zlatova.Přidáme koření (mimo papriky) a restujeme, dokud se nerozvoní, pak…
Vše smícháme a necháme kynout. Těsto by mělo být řidší, jinak je chléb drobivý.Po nakynutí uděláme placku kterou stočíme jako roládu z hora dolů a zprava do leva. Tento…
Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.Uvaříme…
Králíka omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou, sladkou i pálivou. Dáme do pekáčku.Na pánvivyškvaříme zbytek nakrájené…
Nakrájíme si na jemno cibuli a osmahneme do zlatova na oleji. Přidáme játra a ledvinky očištěné a nakrájené na malé kousky a necháme osmahnout a poté zalijeme vřící…
V míse smícháme suroviny na kvásek a v jiné míse chleba, nakrájený na kostičky, zalijeme horkou vodou. Necháme rozmočit, než kvásek nakyne. Rozmočený chleba můžeme…
Na oleji usmažíme cibulku dozlatova, přidáme mrkev nastrouhanou na kolečka, vodu, aby byla mrkev celá pod vodou, Aromat místo soli, špetku kmínu. Vaříme pod pokličkou do…
Připravíme si náplně: 1. Hrubě si postrouháme balkánský sýr, přidáme vajíčko, pepř, koření a rozetřený česnek. Vše smícháme. 2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme…
Nejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin.Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem…
Na másle necháme rozvonět kmín, nové koření a dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájený celer, který osmažíme dozlatova.Vše…
Pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem z obou stran, dáme i do břicha nějakou tu kapku. Osolíme a opepříme.Do břicha vsuneme pár snítek tymiánu, rybu pak potřeme…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Dá se pojídat jen tak samotné, může být základem pro zelňačku…
Domácí chléb je v dnešní době levnější než kupovaný, ale především výborně chutná. Příprava z droždí je opravdu snadná a jistě se povede. Přidat můžeme oblíbené semínka…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Zeleninu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Mierne posolíme, pridáme rascu a korenie, pokvapkáme octom - citrónom a olejom, pridáme trochu cukru.Premiešame a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Z kulinární historie: Čínská kuchyně má 18 tisíc let dlouho tradici, ale rajčata a pro ni typické chilli papričky přinesli až Evropané