Houbovka s kroupami

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 35-40 minut (při vaření lámanky, při vaření krup déle) 4 a více Polévky 2 názory

Suroviny

4 PL lámanky nebo malých krup
2 hrsti pokrájených čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
plnotučné mléko nebo smetana na vaření
2 lžíce polohrubé mouky
1 dl podmáslí, kyšky apod. (nemusí být)
Navíc přidávám:
2 stroužky česneku
špetku majoránky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do odkrytého hrnce dáme do vody vařit lámanku nebo malé kroupy. Lámanka se vaří cca 15-20 minut, kroupy více než 30 minut. Za případného dolévání tekutiny je uvaříme doměkka.

  2. Pokrájené houby přidáme k uvařené lámance (krupkám), podle množství porcí polévky doplníme vodu a přivedeme k varu. Přidáme i sůl, pepř a kmín (vše podle chuti) a povaříme do změknutí hub. Někdy přidávám i 1-2 brambory nakrájené na kostičky.

  3. V plnotučném mléce (nebo smetaně na vaření) rozkvedláme trochu polohrubé mouky, nalejeme do polévky a povaříme. Podle potřeby dochutíme, já si navíc přidávám ještě česnek a trošičku majoránky.

  4. Po menším zchladnutí můžeme přidat trochu podmáslí nebo kyšky (většinou vynechávám, mám ráda horké polévky, polévka se tím dost zchladí).

Poznámka

Na polévku jsem použila kupované mrazené houby (směs) a k nim jsem přidala šest velkých žampionů, polévka je fakt moc lahodná a rozleželá druhý den je ještě lepší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Houbovka s kroupami