

Zapečené brambory s mletým masem a zelím na smetaně
Suroviny 5-6 porcí
- 500 g vařených brambor ve slupce (ne úplně uvařených, protože je budeme ještě péct)
- 500 g mletého vepřového masa
- 150 g - 200 g sterilizovaného zelí
- 1 malá cibule
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 červená paprika
- 2 kelímky smetany 33%
- sýr na posypání (cca 10 dkg až 15 dkg)
Postup přípravy receptu
Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mleté vepřové maso, osolíme, přidáme drcený kmín, nakrájenou červenou papriku, nakonec zelí a vše důkladně osmažíme.
Do zapékací mísy dáme vařené oloupané a na plátky nakrájené brambory, které trochu osolíme. Na brambory naklademe osmaženou směs, nahoru nasypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme smetanou 33%.
Dáme do předehřáté trouby zapéct při 180° na cca 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Kombinace surovin se možná zdá být bláznivá, ale je to dobrota.
U nás velmi oblíbené.