Smetanové brambory z pánve
Recept ještě nebyl hodnocenRychlé a výživné jídlo skvělé chuti, které zvládnou připravit i úplní začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani nepomyslíte. Stačí pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rychlé a výživné jídlo skvělé chuti, které zvládnou připravit i úplní začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani nepomyslíte. Stačí pár…
Stejně jako koprová omáčka, má i koprová polévka své příznivce a odpůrce. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná.…
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému…
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře…
Osvěžující okurka, aromatický čerstvý kopr, výživný, přesto lehký jogurt a k tomu česnek, aby to mělo říz. V Řecku na tradiční tzatziky nedají dopustit, populární…
Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s…
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s…
Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Ředkvičky jsou oblíbenou jarní zeleninou a navíc jsou velice nenáročné na pěstování. Připravit z nich můžete osvěžující salát s jablkem a jogurtem, dochucený citronovou…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned, a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit cibulí, křenem, nebo zkuste bílé zelí…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Kopr je velmi aromatickou bylinou. Na pěstování je nenáročný a lze zpracovat jak natě, tak květy i semena. V tomto receptu však využijeme právě nať, kterou naložíme do…
Křehká a šťavnatá panenka doplněná o smetanovou omáčku s houbami, kterou si připravíte i mimo sezónu hub. Použít totiž můžete i ty mražené nebo sušené. Perfektní tip…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…