Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak)
Recept ještě nebyl hodnocenNa dvou lžících másla osmahněte pár minut spařené sušené houby hezky do zlatovo-křupava. Osolte a opepřete. tentokrát jsem použila směs sušených lišek a hříbků. V hrnci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na dvou lžících másla osmahněte pár minut spařené sušené houby hezky do zlatovo-křupava. Osolte a opepřete. tentokrát jsem použila směs sušených lišek a hříbků. V hrnci…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod, třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze, univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a…
Ředkvičky, salát i kopr očistíme, umyjeme a osušíme.Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a salát natrháme na menší kousky.Rozdělíme do misek a doplníme osolenou…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na širší nudličky nakrájené kuřecí maso a po osolení vmícháme nasekané bylinky. Osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř…
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen…
Gyros: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí. Necháme uležet několik hodin nebo přes noc. Poté nudličky zprudka opečeme na pánvi s olejem…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata.…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Cuketu si nakrájíme na půlkolečka a slaninku na proužky.Na grilovací pánev, nebo normální si stříkneme trochu olivového oleje, na něj dáme slaninku, kterou opečeme do…
Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme rajčata, syrová nakrájíme (plechovku jen vylijeme).Přidáme koření skořici, tymián, pepř, hřebíček,…
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. …
Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat. Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný…
Brambory dáme vařit do vody(vody podle toho kolik polévky chceme) a přidáme sůl a kmín. Když jsou uvařené do poloměkka přidáme na kousky natrhaný salát(množství podle…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Vyhněte se E. coli! 7 potravin, které rozhodně nejezte po datu spotřeby
12 nejlepších receptů na bramboráky: Dáte si klasický, dýňový, mrkvový, chlebový nebo plněný zelím a škvarky?