Tatarák z čerstvého lososa
Recept ještě nebyl hodnocenLuxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu…
Plněné tortilly jsou snadnou a rychlou večeří, ale také je můžete podávat jako pohoštění pro návštěvy. Základ z pomazánkového másla je dochucen bylinkami, sýrem nebo…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned, a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit cibulí, křenem, nebo zkuste bílé zelí…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Cuketa je tvárná kuchyňská surovina. Připravit z ní lze od předkrmu po dezert vše. Výborná je marinovaná cuketa. Dle našeho receptu je ochucená koprem, medem a hořčicí…
Okurky nahrubo nastrouhame, pridame jogurt, prolisovany cesnek, jemne nasekany kopr a trochu oleje. Promichame a dochutime citronovou stavou, soli a mletym peprem.
Zavařené americké okurky s kari jsou pikantní a aromatickou pochoutkou, která přináší originální chuťovou variaci na tradiční zavařování. Spojení svěžesti okurek s…
Do hrnce nalijeme vodu a ocet. Přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, cukerín a hořčičné semínko. Vaříme 5 minut a poté odstavíme.Do čistých sklenic vložíme trochu cibulky…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Máslová omáčka z dušených, čerstvě nasbíraných lesních hub s kmínem je zjemněná zakysanou smetanou. Dochutíme ji octem, čerstvě nadrceným pepřem a kdo má rád, tak i…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s…
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným…
Okurky přinesu a uteču. Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček. Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Okurky omyjeme a i se slupkou nakrájíme podélně. Měkký střed vyřízneme a odstraníme. Okurku nakrájíme na klínky, lehce osolíme a necháme chvíli odležet.Do uzavíratelné…
Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme vejce, necháme je srazit a vychladnout.Tvaroh smícháme se sýrem a přidáme zchladlé vejce. Dochutíme…
Okurky vydrhneme kartáčkem. Do každé sklenice na dno dáme kousek kopru, kolečko mrkve, kolečko křenu a po jednom bobkovém listu.Dále přidáme do každé sklenice 3 kuličky…
Kelímky s bílým jogurtem vylijeme do nějaké mističky.Přidáme pár kapek citronové šťávy, kapku olivového oleje a promícháme. Dále přidáme najemno nasekaný kopr a…