Omelety s hráškem a pažitkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
S příchodem jara přichází také čas sběru mladých kopřiv. Většina z nás je používá do tradiční nádivky, ale co z nich zkusit připravit dozlatova osmažené řízky? Určitě je…
Velikonoční nádivku pečeme během jarních svátků. V základu ji tvoří rohlíky, uzené maso, vajíčka a také listy mladých kopřiv. Její příprava je jednoduchá, zabere málo…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…
Tuto jednoduchou jarní polévku připravíme velmi rychle. Jako základ použijeme jíšku z dětské krupičky, v polévce povaříme brambory a na závěr přidáme čerstvé mladé…
Výborná nádivka plná krůtího a kuřecího masa, vajec a zelených kopřiv navodí jarní náladu. Můžeme ji servírovat zatepla i studenou. Ideální je ji připravit den předem a…
Lámete si hlavu s tím, co uvařit na Velikonoce? Recept na pečená kachní stehna s jarní nádivkou vám jistě přijde vhod. Kachna patří mezi velmi oblíbená sváteční jídla a…
Pod tajemným názvem mamracháč se skrývá slaný koláč z bramborového těsta, který má spoustu variant. V tomto receptu najdete čtyři druhy náplně, které jsou rozděleny…
Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky.Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…
Kdo má rád nádivky, pochutná si i na této slané buchtě z mladých kopřiv. Všechny ingredience se spolu skvěle doplňují. Tohle zeleninové jídlo zlepšuje jarní náladu a…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej, přikryté, dáme přes noc kynout do lednice. Druhý den těsto vyndáme na…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se…
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
Tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po ukončení velikonočního půstu. Proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu…
Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté a v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá…
Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase…
Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou…
Rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní jsou lahodnou alternativou ke klasickým knedlíkům. Můžete je podávat jako přílohu ke svátečnímu obědu nebo samostatně,…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a svěží díky kopřivám. Celé kuře je pak během pečení…