Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivy - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kopřivačka nakyselo

Kopřivačka nakyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme octem, solí (eventuelně…

Kynuté slané muffinky

Kynuté slané muffinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej, přikryté, dáme přes noc kynout do lednice. Druhý den těsto vyndáme na…

Pstruh s bylinkovým bříškem

Pstruh s bylinkovým bříškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…

Kopřivové suflé

Kopřivové suflé

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…

Šťáva z kopřiv

Šťáva z kopřiv

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na jaře, když se kopřiva zazelená a mladé rostliny jsou plné zdraví, je čas na vařený sirup. Její blahodárné účinky, tak můžeme přijímat po celý rok. Kopřivu bude stačit…

gallischek

15 min

Velikonoční sekanice III

Velikonoční sekanice III

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…

lenka-m

75 min

Staročeská čočka

Staročeská čočka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se…

poslirecept

60 min

Kopřivová pomazánka

Kopřivová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na…

magdalenka

25 min

Plněný velikonoční řízek

Plněný velikonoční řízek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Řízek jistě patří mezi oblíbené pokrmy, jak na všední, tak i sváteční den. S příchodem jara máme možnost řízky obohatit o náplň z listů čerstvé kopřivy, ke kterým…

Bibinka

40 min

Řízky z kopřiv

Řízky z kopřiv

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

S příchodem jara přichází také čas sběru mladých kopřiv. Většina z nás je používá do tradiční nádivky, ale co z nich zkusit připravit dozlatova osmažené řízky? Určitě je…

Pavla.R

25 min

Kopřivové košíčky

Kopřivové košíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…

Velikonoční sekanice

Velikonoční sekanice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…

lenka-m

120 min

Velikonoční fazolová polévka

Velikonoční fazolová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…

maris

35 min

Slaný velikonoční věnec

Slaný velikonoční věnec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…

zizala

60 min

Velikonoční sekanice 2

Velikonoční sekanice 2

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…

lenka-m

65 min

Velikonoční nádivka - hlavička

Velikonoční nádivka - hlavička

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po ukončení velikonočního půstu. Proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu…

Jirkafil

75 min

1 2 3 4 5 6

Naposledy jste si prohlédli