Karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKarbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Mleté maso dáme do mísy společně se 2 vejci. Papriky rozmixujeme nebo nakrájíme, vložíme do mísy, okořeníme. Listové těsto rozválíme a křížením překrájíme na…
Jednoduchý recept a vynikající pokrm. Šťavnaté mleté maso s mrkví, vejci a obalené do křehké uzeniny, to je plněná sekaná. Vyzkoušejte s bramborem či čerstvých chlebem,…
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Masová klubíčka, ze kterých sice nic neupletete, ale za to si na nich skvěle pochutnáte. Směs z mletého masa stačí vytvarovat do kuliček, které zamotáme do pásků…
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem. Z vypracované hmoty utvoříme šišku.Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku,…
Klasikou v české kuchyni jsou plněné papriky mletým masem. Vyzkoušejte je připravit trošku netradičně a to naplnit je nejen mletým masem, ale také zeleninou a klobásou.…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Mleté maso smícháme s uvařenou pohankou podle návodu na krabici. Přidáme 2 vejce, koření do mletých mas, sůl a promícháme. Papriky vydlabeme a naplníme směsí. Vložíme do…
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek namačkáme a tvarůžky nastrouháme. Všechno dáme do mísy k mletému masu (měla jsem mix hovězí a vepřové + drůbeží), přidáme vejce, pivo,…
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená. Horkou…
Osolene a opeprene maso promichame s vejcem, strouhankou, krupickou a jemne nakrajenou cibuli. Ze smesi pripravime kulicky a opeceme je ze vsech stran na strednim ohni v…
Karbanátky se dají připravit i dietněji, místo smažení je jednoduše upečte v troubě. Můžete vyzkoušet, jak vám budou chutnat podle tohoto receptu s přidáním čerstvého…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Zapneme troubu na 170° C spodek/vršek. Maso nameleme do misky (lze koupit i mleté), přidáme jemně nasekanou cibuli, sůl, koření, vejce a Solamyl. Důkladně promícháme,…
Sekanou si připravíme, jak jsme zvyklí. Vytvoříme si tělíčka želviček, velikost asi jako dlaň, ale můžou být i menší. Dlouhé pásky anglické slaniny si podle potřeby…
Mleté maso okořeníme, já dávám sůl, pepř, papriku, důkladně zamícháme se syrovými vejci, jako když děláme klasickou sekanou.Vždy kousek masa vytvarujeme do placky,…
Do mletého masa přidáme vymačkané housky, na drobno nakrájenou anglickou slaninu, všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a utvoříme karbanátky, které smažíme ve…
Masová roláda je lahodné sváteční jídlo. Na řezu zaujme pěknou mozaikou. Tentokrát ji připravíme z kuřecího masa, které naplníme mletým vepřovým masem a špenátem. Roládu…
Rajčata opláchneme a odkrojíme jim tzv. klobouček. Vydlabeme a uvnitř lehce osolíme a opepříme.Mleté maso okořeníme jako na sekanou či karbanátky, zamícháme s vejci a…
Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit. Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou…
Klasika která nikdy neomrzí - přesně takové jsou karbanátky z mletého masa. Přidejte do nich čerstvé bylinky a užijte si tak jejich zajímavou chuť. Podávat je můžete…
Na přípravu této dobré a šťavnaté sekané nepotřebujete žádné maso. Základ tvoří uvařený a nastrouhaný celer, ke kterému přidáte další zeleninu. Sekanou upečte v troubě…