

Sekané znojemské řízky (bezlepkové)
Suroviny
- 250 g mletého vepřového masa
- 2 vejce
- 1/2 lžičky koření do mletého masa
- 250 g kysaného zelí
- strouhanka na zahuštění (kukuřičná pro bezlepkovou dietu)
- olej na opečení
Postup přípravy receptu
Maso promícháme s vejci, kořením a okapaným nakrájeným zelím, zahustíme podle potřeby strouhankou a vytvarujeme malé řízky.
Pro bezlepkovou dietu: Řízečky ještě obalíme ve strouhance, aby lépe držely tvar, jinak se rozpadají.
Na rozehřátém oleji je zvolna opečeme dočervena. Podáváme s bramborami.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: Velká domácí kuchařka
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekané znojemské řízky (bezlepkové)
-
Tak já k mletému dávám občas listový špenát a česnek, ale zelí mě nenapadlo. V sobotu vyzkouším.
-
To vypadá opravdu dobře...Jak to, že mě nikdy nenapadlo přimíchat kysané zelí do mletého??
Musím prubnout!
-
Strouhanka jde použít i klasická z rohlíků, řízky pak budou snad držet lépe a už se nebudou muset dále obalovat. V původním receptu je psaná normální strouhanka, ale protože mám bezlepkovou dietu, tak recepty trochu upravuji, abych je mohla jíst.
-
-
Evo, lze použít i jiná, než kukuřičná mouka? Nemám bezlepkovou dietu a recept se mi líbí.
Mimochodem, nevím, kdo přidal ten cikánský řízek, jako podobný recept, mi připadá, že podobnost je jen v tom, že je to bezlepkový recept.