Valašská kyselica ze Vsetína
Recept ještě nebyl hodnocenHospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny a smetany vás nepochybně zahřeje i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
	
Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny a smetany vás nepochybně zahřeje i…
	
			
	
	
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
	
			
	
	
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
	
			
	
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
	
			
	
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
	
			
	
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
	
			
	
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
	
			
	
	
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
	
			
	
	
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
	
			
	
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
	
			
	
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
	
			
	
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
	
			
	
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
	
			
	
Kachní kaldoun je tradiční svatomartinská polévka. Spotřebujeme do něj všechny zbytky z kachny, které nepoužijeme k pečení. Základem této polévky je tudíž silný vývar z…
	
			
	
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
	
			
	
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
	
			
	
Křupavé kousky celeru jsou pečlivě naloženy ve sladkokyselém nálevu, který jim dodává jemnou pikantnost a příjemnou sladkost. Ideální k masu, do salátů, na ozdobu…
	
			
	
Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným…
	
			
	
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalitou vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a…
	
			
	
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
	
			
	
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
	
			
	
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
	
			
	
	
Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku…
	
			
	
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…