Závitky z králíka na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa omyjeme, osolíme a opepříme. Mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, dáme na plátky masa a zavineme.Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa omyjeme, osolíme a opepříme. Mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, dáme na plátky masa a zavineme.Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme. Na…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Koňské maso převázané režnou nití potřeme směsí oleje smíchaným s kořením Vitana – hovězí pečeně a dáme uležet do misky nejlépe do druhého dne. Druhý den necháme…
Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a pak ještě nakrájíme na kostky, ty osolíme, opepříme, očesnekujeme, okmínujeme...prostě jako když děláme V-K-Z nebo tak podobně…
Do hrnce vložíme dvě polévkové lžíce másla a necháme rozpustit, omytou brokolici rozebereme na malé růžičky, přidáme omytý pokrájený pórek a stonky řapíkatého celere.…
Maso stáhneme z kůže a všechny krvavé části ořežeme, aby zůstalo krásně bílé maso. Nařežeme ho na menší kusy. Do mísy dáme hodně soli a maso v něm silně obalíme. Do…
Telecí maso vcelku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na…
Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla. Po chvilce přidáme na hrubší…
Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku. Takto očistené paradajky nakrájame na kocky.Na…
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou.…
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít koření mleté, aby…
Na rozpálený olej dáme cibuli, pepř, nové koření a kousek skořice. Jakmile začne mít cibule zlaté okraje, přidáme jablko, kapii a citronovou kůru. Po chvilce přidáme…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli na kostičky, přidám slaninu také na kostičky.Chvíli rozškvařím. Pak přidám všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky,zelí, klobásy na…
Čočku uvaříme s novým kořením a bobkovým listem do měkka. Ke konci přidáme žitnou mouku, pět minut provaříme a dochutíme octem, tymiánem, sušeným česnekem, pepřem a…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Na sádle zpěníme cibuli a česnek, přidáme pokrájené houby a necháme restovat v troubě na 250°C cca 10 minut. Pak vložíme maso, které restujeme z obou stran vždy tak 10…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, česnekem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením.Vše…
Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout…
Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso…
Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového koření, můžeme použít…
Den předem nebo aspoň večer vepřová líčka omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté je z obou stran potřeme horkým přepuštěným máslem a necháme v uzavřené…
Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…