Botwinka s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenZe skeletů a kořenové zeleniny a koření si udělám klasický vývar. Přecedím, kde najdu maso, tak oberu, zeleninu pokrájím a vrátím do vývaru. Oloupu a pokrájím zemáky …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze skeletů a kořenové zeleniny a koření si udělám klasický vývar. Přecedím, kde najdu maso, tak oberu, zeleninu pokrájím a vrátím do vývaru. Oloupu a pokrájím zemáky …
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Čočku namočíme na hodinku do teplé vody. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu, včetně hlívy, na drobno. Do čočky přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření a dáme…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky (čím menší, tím delší krájení a rychlejší vaření, já rád 5x5 mm všechny se ale nepovedou). Vložíme je do studené osolené vody…
V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám…
Maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme.Připravíme dušenou…
Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Nálev svaříme sladkokyselý, podle některého oblíbeného receptu (třeba jako na okurky). Pokud máme, použijeme bílý ocet (není podmínkou) nebo zředěnou octovou tresť, aby…
Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené…
Den předem z nudlového těsta vykrájíme malé hvězdičky, dáme je na utěrku uschnout. Kapra uvaříme, necháme vychladnout. Po kousíčkách vytaháme kostičky, tím se i hezky…
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Vývar z koření, den předem: bobkový list, nové koření, celý pepř a hořčičné semínko vhodíme do 0,5 l vody. Pokud chceme mít salát ostřejší, přidáme chilli papričky.…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Na dno pomalého hrnce dáme halali, citron, na větší kusy nakrájenou zeleninu a koření, které jsme předem dali do vajíčka na louhování sypaného čaje.Kližku opláchneme,…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Cukety jsou natolik přizpůsobivé v kuchyňské úpravě, že jimi lze nahradit i nedostatek okurek k nakládaní. Dobře vychuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Tvoření chaloupky je kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Ale určitě to…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přidáno 3. 5. 2024 14:57