Polévka z červené čočky s kuřecím masem

Kaczik Kuchařka: Kaczik

Polévky 4 názory

Suroviny

cca 250 g kuřecích prsou
cca 1 hrnek červené čočky
2 cibule
1 střední mrkev
menší 1/4 celeru
4 střední brambory
1 konzerva krájených rajčat
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
sladká sušená paprika
bobkový list
nové koření
majoránka
drcený kmín
tymián
sušená petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pro začátek to chce větší hrnec, ale jakmile se ují, vystačí to i na menší. Mrkev a celer jsem si na jemno nastrouhala. 1 cibuli na jemno nakrájela. Maso jsem si nakrájela na menší kostky (plátky, kousky, na cokoliv je libo), osolila, opepřila a ochutila trochou sladké papriky.

  2. Do hrnce jsem si dala trochu olivového oleje a dala do něj osmažit maso. Když už bylo propečené a pustilo šťávu, dala jsem si jej do misky bokem a na výpeku jsem si osmahla zeleninu a až chytla barvu, zalila jsem ji zhruba 2-3 hrnky vody.

  3. Někdy mezitím jsem si naškrábala brambory a nakrájela je na kostičky, které jsem přidala do hrnce s novým kořením a 2 bobkovými listy. Přidala jsem i trochu kmínu, majoránky, tymiánu, petrželové natě a docela dost pepře.

  4. Zhruba po 15 minutách varu poměrně naprudko jsem vsypala do polévky hrnek čočky a vařila dalších 10-15 minut. Brambory jsem šťouchadlem lehce rozmačkala a přidala konzervu krájených rajčat, na hrubo nakrájené cibule a maso.

  5. Zároveň jsem dosolila podle potřeby a přidala ještě kmín, majoránku a tymián. Na posledních 5 minut jsem přidala i prolisovaný česnek.

  6. Ony kostky brambor mi nakonec v polévce přišly takové nepatřičné, tudíž při rozšťouchání jednak zahustily, jednak zůstaly takové akorát velké.

  7. Podávala jsem zdobené petrželovou natí a strouhanou Gran Moravií. Možno doplnit i o opečený toast či krutony.

Poznámka

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/10/hrejiva-...

Inspirace je z časopisu Chuť a styl, do jaké míry jsem se držela či nedržela receptu, nedokážu říct, protože jsem jej jen prolistovala a pak do polévky dala to, co bylo doma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Polévka z červené čočky s kuřecím masem

  • senky senky

    Z červenou čočkou dělám polévku zeleninovou, tato s masem se mi líbí moc :yes::yes: A protože mám doma staršího syna a ten od dětství odmítá vývary, ale zato husté jí tou největší lžící:-)):-p hrozí, že brzy dojde i na tuto polévečku;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    z červené čočky neznám, vypadá lákavě, takže šup do oblíbených a tobě:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Polévka typu co najdu ve špajzu, dělávám často, je dobrá a uklidím.Výhoda: pokaždé jiná,:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Je skvělá, hodně podobnou si dělávám někdy na oběd;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z červené čočky čočka s vepřovým masem hustá polevka s kuřecím masem červená čočka s vepřovým masem cervena cockova polevka s masem čočková polévka s kuřecím masem recepty na červenou čočku a kuřecím masem cocka s kurecim co s kurecim vyvarem polevka s kurecim vyvarem červená čočka oblíbený recept husta polevka s masem červená čočka oblíbené recepty husta polevka z cervene cocky husta polevka z cervene cocky a mrkve červená čočka a kuřecí polévka z červené cocky recepty polevka z cervene cocky

Zapomněl/a jsem heslo