Francouzská králičí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Kuřecí a uzené maso uvaříme v menším hrnci velmi pomalým varem asi 1-2 hodiny spolu s cibulí a kořením (koření dávám do čajítka). Obojí maso vyndáme, obereme od kostí a…
Dám vařit kuřecí skelet, do hrnce přidám sůl, celý pepř a nové koření (koření přidávám zavřené v čajovém vajíčku). Vařila jsem v papiňáku. Než se vývar uvaří, namočím …
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, hrášek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut…
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže.…
Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Nejprve uvaříme vývar z mas ve větším hrnci - cca 1,5 hod, přidáme bobkový list a nové koření.Maso vyndáme spolu s kořením, nakrájíme ho na kousky a vložíme zpět.…
Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny…
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na…
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Nové koření rozdrťte v hmoždíři nebo čepelí nože. Vložte do misky spolu s rozmarýnem a promíchejte se špetkou soli, pepřem a povidly, nařeďte olejem.Slaninu rozložíme za…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min.mírným varem. Po této době by…
Talíř slepičího vývaru krásně zahřeje a zasytí v pošmourných dnech a pomůže v boji s nachlazením. S pomocí tlakového hrnce netrvá příprava polévky tak dlouho a vy si tak…