„Boloňské” špagety se sójou (DlabemeZdrave)

DlabemeZdrave Kuchařka: DlabemeZdrave

Těstoviny 7 názorů

Suroviny

300 g špaget (grahamových)
150 g sójového granulátu
500 ml vývaru
100 g celeru
100 g mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
400 g rajčat (krájených, v konzervě)
200 g rajčatového pyré
5 ks nového koření
10 ks černého pepře
2 ks bobkového listu
sůl
pepř
čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát zalijeme horkým vývarem a necháme odstát.

  2. Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidáme jemné kostičky mrkve a celeru.

  3. Když je zelenina dozlatova orestovaná, přidáme sóju i s vývarem, rajčata a pyré. Promícháme, přidáme koření (zabalené do plátýnka nebo kořenky) a necháme na mírném ohni pod pokličkou 1 hod dusit. Občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřichytila.

  4. Poté už jen vyndáme koření, osolíme, opepříme. Uvaříme špagety v osolené vodě a podáváme posypané čerstvě nasekanou bazalkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: „Boloňské” špagety se sójou (DlabemeZdrave)

  • zizala zizala

    Ale receptů s masem najdete všude dost. Tohle je prostě jiné. Je tak těžké to pochopit? Slovo Boloňské je správně dané do uvozovek, recept jen nabízí chutnou bezmasou alternativu pro ty, kdo maso nemůžou nebo nechtějí ;-)

    Odpovědět

  • eligie eligie

    Nejsem býložravec, tak dávám přednost - ani bych tak neřekla, že originálnímu receptu, protože ten má každý svůj vlastní, ale rozhodně bych místo sóji použila jakékoliv maso. Ale každému dle chuti.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    eraserhead: GMO sója, kukurica...atď. ...a čo iné je šľachtenie pšenice a ostatných obilovín, iných rastlín a živočíchov ? Genetická manipulácia, ibaže v dlhšom časovom intervale. A nenapadne sa nás pýtať, či je vyšľachtená sviňa s vyšším podielom svaloviny na úkor tuku zdravá.;-) Alebo je zdravá pšenica, ktorá nemá obvyklú výšku stebla, ale minimálnu, lebo veľa slamy nám netreba zato zrna áno? ;-)

    Odpovědět

  • eraserhead eraserhead(neregistrovaný)

    spagetka: ja by som chcel mať takých zákaznikov ako si ty, pre ktorých sú všeobecne zaužívané pojmy iba blábol. A keď by si si objednala tatarák priniesol by som ti nasekanú červenú repu s mangom samozrejme za cenu tatráku, veď "tady jde o zdravou výživu ne o originální receptury". Taktiež keď si pôjedš kúpiť sviečkovú dal by som ti sval z prednej nohy, predsa v bývalom ČSSR je sviečková všetko čo má približná tvar podlhovastej flákoty.

    Rozumieš v čom je rozdiel? keď si na škodu rapid nalepíš koníka nestane sa z neho ferrari.
    A povedať o GMO sóji že je zdravá, to ti uveria možno v usa

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    I tohle se mi líbí. Nonya:- tady jde o zdravou výživu ne o originální receptury ;-);-);-)

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autorka receptu)

    Nonya: Ano, správně by měly být tagliatelle, ale jelikož jsem je bohužel ještě neviděla v celozrnné podobě, proto jsem použila špagety. Nebo máte problém s přípravou omáčky? Netvrdím, že je to originální pravý recept. Je můj způsob přípravy.

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Bolonske spagety :-? uz si na zozname na Talianskej hranici ako
    " persona non grata " :no:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty se sojou spagety se sojou recept se sojou špagety ze soji recept spagety se sojou omáčka na špagety ze soji zdravá výživa recepty spagety bolonská omáčka se sojou omacka na spagety podle zdrave vyzivy soja na špagety bolonská originální receptury teplych boloňske boloňská omáčka so sójou receptura na boloňské špagety recept spagety tofu na bolonský špagety v uvozovkách boloňská omáčka na špagety ze soji originální omáčka na špagety zdrava vyziva zapecene spagety bolonský špagetz

Zapomněl/a jsem heslo