Králičí zapražená polévka - kaldoun
Recept ještě nebyl hodnocenOřezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Nejprve si v troubě – na sucho – opeču krajíce chleba. Do hrnce pomalu vyleju pivo, přidám jalovec, Nové koření, z hlavy sundám vavřínový věnec a obětuji jeden lístek,…
Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového koření, můžeme použít…
"Dědo co budeš dělat?" ptal se Vojtíšek. Přijde strejda Pavel s tetou Vladěnkou a strejda Jára s tetou Věrkou a taky Michal s Mirkou, tak budeme dávat do udírny kolena. …
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…
Na kokosovém oleji osmahneme dosklovita cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme maso nakrájené na kostky, necháme zatáhnout. Podlijeme zeleninovým vývarem (lze nahradit…
Fazolové lusky na zimu: Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a…
Pochoutka z ryb (z pera bratra spisovatele Oty Pavla): "Pro tento recept se nejvíce hodí drobné ryby: plotice, proudníci, tloušti, podoustve, cejni a to velcí i malí.…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny…
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Nové koření rozdrťte v hmoždíři nebo čepelí nože. Vložte do misky spolu s rozmarýnem a promíchejte se špetkou soli, pepřem a povidly, nařeďte olejem.Slaninu rozložíme za…
Omyté stvoly nakrájíme na délku 2-3cm a další postup je stejný jako při nakládání okurek. Připravíme si nálev. Do sklenic o obsahu cca 2dcl (i menší) střídavě…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz…
- houby (nejlepší je směs hřibovitých) očistit, nakrájet nadrobno (cca 1x1cm), krátce povařit (2-3min.), propláchnout - cibuli a papriku nakrájet nadrobno -…
Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmá kolečka. Uvaříme ve slané vodě s kořením na skus.Smícháme olej, ocet, utřený česnek, petržel a bílý pepř.Mrkev scedíme a do ještě…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Budou letos sladké Vánoce? Ceny cukru letí nahoru jako ještě nikdy. Víme, kde se dá pořídit kilo za 20 Kč
Café Imperial je třicátou nejlegendárnější restaurací na světě: Vyzkoušeli jsme oslavovanou Pohlreichovu kulajdu
Holka u plotny radí: Krémová dýňová polévka s pečeným česnekem a vlašskými ořechy může být skvělým letním oběděm