

Bramborové pyré s hořčicí a křenem
Suroviny
- 600 g brambor
- sůl
- 220 ml mléka
- 1 1/2 lžíce másla
- 1 1/2 lžíce pikantní hořčice
- 1/2 lžíce strouhaného křenu
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
Když jsou brambory měkké, přidáme horké mléko, máslo, křen, hořčici a vyšleháme pyré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové pyré s hořčicí a křenem
-
Nedávno jsem od předního českého šéfkuchaře slyšela, jaký je rozdíl mezi kaší a br. pyré - pyré jsou uvařené a pouze prolisované brambory s máslem, kaše je s mlékem nebo smetanou a máslem. Nevěděla jsem ten rozdíl.
-
bofinka:
Doufám, že "mixování" a "šlehání" jsou v těchto končinách pořád ještě dvě různé věciale jinak s vámi souhlasím
No, kdo ale rád vzpomíná na brkaši ze školní jídelny, tak šlehá, že (a ředí) -
Prohnat varene brambory plne skrobu, odhaduji ponornym mixerem, neni zrovna to prave orechove. Vysledkem je prave toto Tvoje evidentne zklihovatele pyré
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bramborov%C3%A1_ka%C... -