Bramborové pyré s hořčicí a křenem

Suroviny

600 g brambor
sůl
220 ml mléka
1 1/2 lžíce másla
1 1/2 lžíce pikantní hořčice
1/2 lžíce strouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Když jsou brambory měkké, přidáme horké mléko, máslo, křen, hořčici a vyšleháme pyré.

Komentáře k receptu Bramborové pyré s hořčicí a křenem

  • Marynka Marynka

    Nedávno jsem od předního českého šéfkuchaře slyšela, jaký je rozdíl mezi kaší a br. pyré - pyré jsou uvařené a pouze prolisované brambory s máslem, kaše je s mlékem nebo smetanou a máslem. Nevěděla jsem ten rozdíl.

    Odpovědět

  • casino casino

    bofinka:
    Doufám, že "mixování" a "šlehání" jsou v těchto končinách pořád ještě dvě různé věci;-) ale jinak s vámi souhlasím:yes:
    No, kdo ale rád vzpomíná na brkaši ze školní jídelny, tak šlehá, že (a ředí);-(

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Prohnat varene brambory plne skrobu, odhaduji ponornym mixerem, neni zrovna to prave orechove. Vysledkem je prave toto Tvoje evidentne zklihovatele pyré :-p
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bramborov%C3%A1_ka%C...

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

Tématické fráze: brambory s krenem bramborová kaše s křenem recept bramborové pyré krenové bramborové pyré jaký rozdíl mezi pyré a kaší batatove pyre s krenem bramborove pyre s hrubozrnnou horcici