Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice vepřová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rillettes po česku

Rillettes po česku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Masová pomazánka z krkovice a vepřového sádla, podlitá bílým vínem. Udělá spoustu parády nejen na čerstvém chlebu, ale i jako jedlý dárek. Originální rillettes pochází z…

Handour

255 min

Nakládaná  vepřová krkovice

Nakládaná vepřová krkovice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těstíčko na naložení krkovice: v hlubokém talíři vidličkou rozšlehat vajíčka a přidat všechny ostatní ingredience (česnek utřít). Plátky krkovičky mírně naklepneme a…

Irrena

20 min

Vepřové v marinádě

Vepřové v marinádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme…

Krkovička s mrkví a houbami

Krkovička s mrkví a houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krkovici naporcujeme na menší plátky, naklepáme a osolíme. V kastrolu na malém množství oleje osmažíme cibulku do sklovita a dáme na ní prudce osmažit maso z obou stran,…

Bibinka

60 min

Krkovička s cibulí a slaninou

Krkovička s cibulí a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vepřovou krkovičku okořeníme, lehce potřeme olejem a necháme hodinu odležet pod folií při pokojové teplotě, cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, krkovičku vložíme na…

Švestková omajda s uzeným a HK

Švestková omajda s uzeným a HK

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…

Plněné kapsy z krkovičky

Plněné kapsy z krkovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěné plátky krkovice na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe plátky paprikáše (nebo jiného…

Zapečená krkovice na víně

Zapečená krkovice na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Plátky masa osolíme posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.…

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako…

Řízky dopékané na chlebu

Řízky dopékané na chlebu

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Maso klasicky nasolíme a opepříme. Obalíme klasicky v trojobalu a velice zprudka osmažíme na horkém sádle. Stačí pár minut jen do zlaté barvy.Mezitím připravíme pekáč a…

Krkovička po myslivecku

Krkovička po myslivecku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Krkovička je část vepřového masa, které je krásně šťavnaté a dobré na chuti. Přidáním koření, jako je bobkový list, pepř, rozmarýn a nové koření získáme chuť a vůni po…

RubyRom

70 min

1 10 11 12 13 14 32

Naposledy jste si prohlédli