Vepřové na houbách a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme dohněda na oleji, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme dohněda na oleji, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso…
Očištěné maso nařízneme 3x po obvodu, aby se nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme z obou stran. V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu, maso potřeme z…
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust nebo použijeme odřezky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme rychle kousky masa, přidáme na…
Bůček nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na menší špalíčky, květák rozdělíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Bůček smícháme se zeleninou, opatrně osolíme a…
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…
Platky mirne naklepeme okraje narizneme, osolime, opeprime. Na kazdy platek dame sunku, angl.slaninu a kopecek leca. Vlozime do vymazaneho pekacku posypeme str. syrem…
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso na nudličky, houby na plátky a dusíme 3/4 hodiny do měkka.Do vysmahlé šťávy přidáme koření a sůl, trochu podlijeme vodou a…
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popř.propláchneme),…
Nakrájíme cibuli na plátky, zázvor a česnek nasekáme nebo nastrouháme na jemno. Smícháme hořčici, zázvor a česnek. Maso lehce naklepeme jen hřbetem ruky, osolíme a…
Usmažíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme…
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného…
Hovězí, vepřové, kuřecí maso naklepeme na tenko, potřeme našprtaným (plochou nože rozmačkaným) česnekem, hořčicí a okořeníme.Přidáme plátek anglické slaniny, krkovičku,…
Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“.Takto připravený plát masa přes…
Toto jídlo zaujme skvělou chutí a jednoduchou přípravou. Plátky šťavnatého vepřového masa ochucené bavorskou hořčicí se sladkou, jemnou kořeněnou chutí upečeme doměkka a…
Kuřecí játra očistíme, odblaníme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Cibulku si nakrájíme a vzpěníme na kapce oleje, přidáme česnek na plátky, vhodíme játra a pár minut…
Pomalu pečená krkovice v troubě je krásně šťavnatá a měkká. Potřená pikantní hořčicí, připravovaná v pekáčku s anglickou slaninou, houbami a podlitá vývarem, bude mít…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Každé kuřecí prso rozkrojíme na 3 plátky. Plát krkovice rozdělíme na 2 části, každou nakrojíme na 4 stejně široké plátky - zářezy nedokrojíme. Maso "otevřeme", osolíme…
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového…
Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto,…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Na oleji jsem orestovala maso, přidala cibuli a česnek, sůl, jenom po jedné straně jsem zlehka poprášila kmínem, tymiánem a zázvorem, přidala 2 lžíce marinády, bobkový…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť