Vepřový gyros
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kousky nebo nudličky, okořeníme (mimo papriky a soli), promícháme a orestujeme. Podlejeme trochou teplé vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kousky nebo nudličky, okořeníme (mimo papriky a soli), promícháme a orestujeme. Podlejeme trochou teplé vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15…
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu…
Grilování je v posledních letech oblíbeným způsobem, jak při hezkém počasí trávit čas s rodinou nebo přáteli, a ještě si pochutnat. Krkovičku stačí naložit do marinády…
Vyzkoušejte šťavnaté plátky vepřové krkovičky dušené v pikantní omáčce. Kombinace jemného masa a kořeněné šťávy potěší každého milovníka domácí kuchyně. Skvěle se hodí s…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít…
Na oleji jsem orestovala maso, přidala cibuli a česnek, sůl, jenom po jedné straně jsem zlehka poprášila kmínem, tymiánem a zázvorem, přidala 2 lžíce marinády, bobkový…
Na drobno nakrájíme cibulku a restujeme ji na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme plnotučnou hořčicí…
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené…
Omyté a osušené maso přes folií lehce naklepeme. Nařízneme okraje, aby se nekroutily. Osolíme a opepříme.Rozšleháme vejce, které ničím neředíme. Připravíme mouku a…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Kousky masa, cibule a barevné zeleniny se pečou společně v jednom pekáči, takže se chutě krásně propojí. Jednoduché jídlo bez zbytečné práce – stačí nakrájet, vložit do…
Krkovičku nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme.Na dno kuchty vložíme na tenké plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú 1 cibuľu.Na tento…
Maso jen lehce naklepeme a mírně osolíme. Připravíme se marinádu z oleje, citrónové šťávy a všech koření a naložíme do ní plátky masa. Maso v míse můžeme propíchat…
Maso zlehka naklepeme a naložíme do oleje rozmíchaného s kořením. Necháme marinovat přes noc, ale stačí i 2 hodiny. Solím až hotové, podle chuti. Zprudka opečeme z…
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného…
Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné…
Plátky krkovičky nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a zprudka orestujeme na menším množství rozpáleného oleje. Přidáme na hrubší nudličky nakrájenou…
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Šťavnaté plátky krkovičky jsou doměkka dušené v zeleninové omáčce, výrazně dochucené sladkou i uzenou paprikou. Sytý hlavní chod, který skvěle chutná nejlépe s knedlíkem…
Ochutnejte delikatesu z divočiny - kančí krkovičku na karamelizované cibuli a česneku s pikantní hořčicí, pomalu dušenou v pomalém hrnci. K tomuto šťavnatému masu…