Rizoto z pánve s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenToto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku…
Vepřovku připravíme velmi snadno a přitom jde o opravdovou lahůdku. Vepřové maso ve vlastní šťávě můžeme podávat s krajícem chleba a okurkou, nebo ho lze použít jako…
Mrkev buď milujete, nebo se jí vyhýbáte po zkušenostech ze školní jídelny. Pokud ale připravíte vepřové maso s dušenou mrkví, karamelizovanou cibulkou a mladým hráškem…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran. Opečené maso vyndáme stranou na talíř a přikryjeme miskou.Na vypeku…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe plátky salámu, na něj dáme po dvou plátcích slaniny, položíme kysaného zelí, zelenou cibulku,…
Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“.Takto připravený plát masa přes…
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popř.propláchneme),…
Omytou a osušenou krkovici nakrájíme na tři silné plátky, které z obou stran osolíme. Do rozehřáté hluboké a nepřilnavé pánve dáme olej, plátky z obou stran osmahneme…
Typické polské pirohy z nekynutého těsta můžeme připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát je naplníme vepřovým masem, kysaným zelím a hříbky. Můžeme si je dát jen tak,…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, lehce posypeme pepřem, gril.kořením nebo jakým máme rádi. Potřeme křenem, hořčicí. Na jednu polovinu plátku dáme angl. slaninu, na…
Krkovičku jemně hřbetem ruky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně gril. kořením a necháme odležet. Kyselé zelí propláchneme vodou. Nakrájíme nadrobno, promícháme…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Plátky masa si nejdříve tak 1/2 hod. před pečením namarinujeme smíchaným gril. kořením, pepřem, olejem a na plátky pokrájeným česnekem. Maso poklademe do pekáčku,…
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
Ideální využití pomalého hrnce k přípravě oběda či večeře. Bez starostí s hlídáním pečeně v troubě máme v určený čas maso měkké a šťavnaté a nehrozí jeho vysušení. Zcela…
Plátky osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme provensálské koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Mezi tím si uvaříme těstoviny. V zapékací míse…
Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka…
Vepřová krkovice je velmi chutné a šťavnaté maso. Stačí ji jednoduché kořenění a vykouzlíte skvělý pokrm. Takto připravená krkovice je smažená se slaninou na sádle a k…
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso na nudličky, houby na plátky a dusíme 3/4 hodiny do měkka.Do vysmahlé šťávy přidáme koření a sůl, trochu podlijeme vodou a…
Přidáno před 57 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jak se vaří Toprecepty: Nejčtenější kulinární web je tady už 15 let. Nahlédněte s námi pod pokličku!
Farář Miloš Szabo na Štědrý den vaří slovenskou kapustnici s houbami a zve k sobě domů ty, kteří by jinak byli sami
První mikrovlnku byste domů asi nechtěli: Na výšku měla skoro dva metry!