Krupicový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenDo horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme…
Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2…
Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.Zalijeme vodou, přidáme králičí…
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající…
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli…
Korpus : Ušľaháme vajcia, cukor, soľ a citrónovú kôru. Primiešame ostatné prísady na cesto, premiešame a v tortovej forme pečieme asi 35 minút pri 180°C. Po vychladnutí…
Spodní vrstvu tohoto koláče tvoří křehké těsto, se kterým se sice hůře manipuluje, ale chuťově je naprosto lahodné. Na něj pak vrstvíme tvarohovou vrstvu, ve které je…
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme…
Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu. Hotové scedíme a necháme okapat.Rozpustíme máslo a krupici opečeme dozlatova. Musíme pořád míchat, aby se nespálila.Když je…
Nepečené a chutné cukroví, které máte hotovo během pár chvil, to jsou tyto kakaové brambůrky. Vláčné těsto v sobě skrývá marmeládou slepené a rumem pokapané piškoty.…
Jakmile na zahradě dozrají první jahody, nastal čas na tvarohové knedlíky! Sladké plody stačí zabalit do jemného tvarohového těsta, vytvarovat kuličky o velikosti…
K letním dnům neodmyslitelně patří sklizeň čerstvého ovoce, ke kterému se pojí příprava snad všemi milovaných ovocných knedlíků. Tvarohové knedlíky s jahodami si nejlépe…
Hledáte recept na bábovku, která se vždy povede a bude chutnat celé rodině? Tvarohová bábovka je tou správnou volbou! Díky tvarohu je těsto dokonale vláčné, nadýchané a…
Mnozí z nás si bez ovocných knedlíků nedovedou představit to pravé léto. Sklizeň jahod je již v plném proudu, a tak neváhejte a připravte z nich výtečné tvarohové…
Vykouzlit jednoduché sladké jídlo není žádná věda. Tvarohové noky s jahodovou omáčkou zvládnou připravit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. Tento pokrm je tím pravým…
Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. Když jsou měkké, slijeme je a promačkáme lisem na brambory. Zasypeme krupičkou, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut propařit.…
Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme…
Květák je u nás k dostání celoročně. Je to skvělá zelenina, ze které připravíte mnoho různých pokrmů. V tomto receptu použijeme květák na nákyp. Ke květáku přidáme sýr,…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Talíř horké zeleninové polévky dobře zasytí a příjemně zahřeje. Pokud máte doma velkou úrodu kedluben, připravte z nich lahodnou polévku, kterou podáváme s rozpečenou…
Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných lupínků, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší…
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V…
Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na struhadle a osmahneme v hrnci na kousku másla. Já tentokrát dala celé kusy, ale je lepší strouhaná, je to rychlejší.…