Fazolová polévka z uzeného žebra
Recept ještě nebyl hodnocenHutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 104 kJ / 25 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11,20 g |
| Sůl | 28,00 g |
| Sacharidy | 2,80 g |
| – cukry | 1,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Švejžužu je marinované kuřecí nebo vepřové maso, které je oblíbené svou chutí a rychlou přípravou. Podle našeho receptu si připravíme švejžužu z vepřového masa a…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Vepřové kotlety naložené do směsi vajíček a pikantního koření osmažíme a podáváme s oblíbenou přílohou a zeleninou. Medvědí tlapy se jim říká díky jejich velikosti a…
Kuře na paprice mají rádi nejen děti, ale také dospělí. Kombinace jemného a chutného kuřecího masa a jemné smetanové omáčky, podávané s těstovinami, potěší svojí chutí a…
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.Pánev s olejem rozehřejeme…
Vše pořádně promícháme a necháme do druhého dne v lednici naložené. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme do zlatova i s mraženou zeleninou. Podáváme s hranolkami nebo…
Do sklenice namícháme worchestr, trochu Maggi a zázvor.Pokrájíme papriku a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Necháme zesklovatět a vyjmeme. Přidáme olej. Do rozehřátého…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Do hrnce dáme kost, 2 celé očištěné mrkve, očištěnou cibuli, 1-2 masoxy podle množství a nové koření. Vaříme asi 45 min. Potom vše přecedíme na jemném cedníku. Mrkev…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Kuřecí maso nakrájet na malé kousky,přidat všechny suroviny,dobře zamíchat,nechat půl hod.uležet a smažit malé placičky
v misce si připravíme marinádu a nakrájíme si cibuli na kolečka,do nádoby,kterou můžeme uzavřít dáme na dno kolečka cibule,vložíme 2 ks kotlet,zalijeme polovinou…
Do vody dáme variť krkovicu, keď je skoro mäkká, pridáme krúpy a pokrájaný kel, varíme.Mäso vyberieme a pokrájame, pripravíme zásmažku, zasypeme paprikou.Polievku…
Marinovaný losos je velkou delikatesou a snadno jej připravíte i doma. Chuť výrazné marinády a jemného masa lososa je skvělou kombinací, vhodnou zejména pro sváteční dny…
Jistě znáte ten pocit, když stojíte bezradně nad syrovým masem a nevíte co z něj uvařit. Prsní řízky jsou ale vděčná surovina. Připravte menu podle svých chuťových…