Fazolová polévka z uzeného žebra
Recept ještě nebyl hodnocenHutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 104 kJ / 25 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11,20 g |
| Sůl | 28,00 g |
| Sacharidy | 2,80 g |
| – cukry | 1,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Švejžužu je marinované kuřecí nebo vepřové maso, které je oblíbené svou chutí a rychlou přípravou. Podle našeho receptu si připravíme švejžužu z vepřového masa a…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Vepřové kotlety naložené do směsi vajíček a pikantního koření osmažíme a podáváme s oblíbenou přílohou a zeleninou. Medvědí tlapy se jim říká díky jejich velikosti a…
Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.Pánev s olejem rozehřejeme…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Těstíčko na naložení krkovice: v hlubokém talíři vidličkou rozšlehat vajíčka a přidat všechny ostatní ingredience (česnek utřít). Plátky krkovičky mírně naklepneme a…
Na másle osmažíme cibulku. Pak přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a společně ještě chvilku smažíme.Pak zalijeme vodou, přidáme zeleninový masox a povaříme.Přidáme…
Kuře na paprice mají rádi nejen děti, ale také dospělí. Kombinace jemného a chutného kuřecího masa a jemné smetanové omáčky, podávané s těstovinami, potěší svojí chutí a…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
Kotlety naklepeme. Do mísy dáme vejce, sůl, Maggi, worcester, pepř, Solamyl, hořčici a rozetřené stroužky česneku. Vše řádně rozšleháme. Kotlety naložíme do mísy a…
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý…
V našich domácnostech je tento recept prototypem "české číny", připravované napříč generacemi. S rýží nebo hranolky vám bude chutnat stejně jako před lety. Není to ani…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme. Cibuli nakrájíme na drobno, řapíkatý celer a libeček nasekáme na drobné kousky, z rozmarýnu a maggi stáhneme lístky. Necháme…
Sušené houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.Dále přidáme namočené houby i s vodou, brambory…
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, na ní orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.Promícháme a přidáme hořčici, opět důkladně…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Vše pořádně promícháme a necháme do druhého dne v lednici naložené. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme do zlatova i s mraženou zeleninou. Podáváme s hranolkami nebo…
Držky dobre premývame v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme v tlakovom hrnci so soľou do mäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Prípadne si kúpime hotové…