Luštěninová polévka podle Alberta
Recept ještě nebyl hodnocenLuštěninovou směs propláchneme a namočíme aspoň čtyři hodiny předem.V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Pak přihodíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luštěninovou směs propláchneme a namočíme aspoň čtyři hodiny předem.V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Pak přihodíme…
Tekvicu nakrájame na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a spolu s majoránkou v osolenej vode povaríme 10 minút.Potom stonky majoránky vyberieme a zeleninu…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a uděláme růžovou jíšku.Přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme houby…
Cuketu narežeme na menšie kocky, paradajky na mesiačiky.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme cuketu a paradajky,…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Kroupy řádně propláchneme a dáme spolu s houbami do vysokého hrnce (jelikož směs při vaření dost pění). Přidáme dostatečné množství vody a takto necháme namočené půl…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka, dále nakrájíme uzeninu dle libosti a cibuli nakrájíme na jemno (jednu bramboru jemně nastrouháme na zahuštění).V hrnci…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho proužky kapusty a mrkev nakrájenou na kolečka.Knedlíčky: klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ,…
Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Žampiony můžeme vařit, smažit, plnit i zapékat. Jsou skvělou volbou v situaci, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Pokud plníme jen hlavičky, složení náplně můžeme…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Kuřecí játra v bramborákovém obalu si určitě zamilujete. Příprava je velmi snadná. Játra obalíte v mouce a poté v těstíčku z brambor, mouky, mléka a vajíčka. Na…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…
Podzimní čas si žádá teplou polévku na zahřátí. Když do skromného základu bramborové polévky s pórkem a mrkví přidáte pořádnou porci česneku a chilli oleje, zahřeje vás…
Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Krúpy prepláchneme a namočíme na 2 hod do studenej vody.Slaninu nakrájame na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Zaprášime múkou a…