Jemná bramborová polévka s kapustou, houbami a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Tekvicu nakrájame na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a spolu s majoránkou v osolenej vode povaríme 10 minút.Potom stonky majoránky vyberieme a zeleninu…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Cuketu narežeme na menšie kocky, paradajky na mesiačiky.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme cuketu a paradajky,…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Kroupy řádně propláchneme a dáme spolu s houbami do vysokého hrnce (jelikož směs při vaření dost pění). Přidáme dostatečné množství vody a takto necháme namočené půl…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Je to tak, klasický hamburger nemusí hned znamenat, že jde o nezdravé jídlo. S tímto receptem si můžete dál držet svoji štíhlou linii a přitom se skvěle najíst. Maso i…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné…
Guláš je u nás jedním z nejoblíbenějších pokrmů a variant na něj máme nespočet. Každý má rád to své, nicméně inspirovat se můžeme navzájem. V tomto receptu je variace na…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho proužky kapusty a mrkev nakrájenou na kolečka.Knedlíčky: klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ,…
Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Žampiony můžeme vařit, smažit, plnit i zapékat. Jsou skvělou volbou v situaci, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Pokud plníme jen hlavičky, složení náplně můžeme…
Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Kuřecí játra v bramborákovém obalu si určitě zamilujete. Příprava je velmi snadná. Játra obalíte v mouce a poté v těstíčku z brambor, mouky, mléka a vajíčka. Na…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…