Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská štědračka - polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 12. 2020 21:43

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 715 kJ / 1 366 kcal
Bílkoviny40,96 g
Tuky59,71 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy152,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Inspiroval jsem se časopisem S Penny u stolu, kdy jsem si recept poupravil, podle našich chutí. Polévka je výborná, rychlá, hodně sytá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

22. 12. 2020 23:00

recepty73: Páči. :yes: Dala som si do obľúbených, určite urobím.;-)

recepty73 recepty73

22. 12. 2020 22:49

tejaja: Eja57: savlinka: ...děvčata, jsem rád, že se Vám polévka líbí:-*:-8 ...děkuji:-K:-K:-K

tejaja tejaja

20. 12. 2020 13:46

recepty73: <3 Jirko, ja viem, na obaloch sa to takto píše. Ale je to najmenej šetrný spôsob prípravy pohánky. U nás na východe sa pohánka pripravuje odjakživa, aj pohánková múka. A čo mi už babička vždy odmala prízvukovala: Pohánku nikdy nevar. Samozrejme, o rutíne nemala ani potuchy, hoci oveľa viac rutínu je vo vňati pohánky.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. :-D:-D:-D A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.<3;-)

savlinka savlinka

20. 12. 2020 13:46

Krásná polévka a určitě MOC dobrá:yes::yes::yes:

Eja57 Eja57

20. 12. 2020 10:30

Vrátil jsi mě do dětství:-* mísa polévky u babičky, voňavá a táááák dobrá:yes:...jen si myslím, je to hooodně let, že tam byly krupky a ne pohanka....ale jinak je to ona:yes:

recepty73 recepty73

20. 12. 2020 00:07

tejaja: ...vařil jsem podle receptu;-), postup je zcela zachován, jen dochucení je výraznější, podle naší chuti;-)<3
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl :yes: :-8

tejaja tejaja

19. 12. 2020 22:50

Krásna polievka, len...pohánka sa nevarí. Pri tejto polievke by som varila všetko presne podľa receptu a pohánku nasypala do vriacej, už odstavenej polievky. Zakrytú polievku by som nechala ochladnúť na teplotu, kedy sa dá jesť, a vtedy už pohánka v nej bude krásne mäkká. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, pohanka, máslo, cibule, mouka hladká, houby sušené, vejce, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, sůl, zelená nať

TopRecepty.cz

Valašská štědračka - polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvgv