Bramborový guláš na kyselo
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 1,39 g |
Vláknina | 32,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 178,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2012 17:54
Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.
15. 3. 2012 17:19
Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotce a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávka příště vyzkoušim
15. 3. 2012 17:16
Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbí
15. 3. 2012 17:15
srettka:jo s tou paprikou to vim příště to s tím kořením určitě vyzkoušim
15. 3. 2012 16:09
Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provoníTaké je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokémlíp se to tou lžící dlabeNěkdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusík+2ps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevu
15. 3. 2012 16:07
Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš" Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bod
15. 3. 2012 15:42
jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.
15. 3. 2012 15:16
srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radu
15. 3. 2012 15:14
Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chuti
15. 3. 2012 15:14
Oskeruska: díky
15. 3. 2012 15:06
vubec nemusi byt spatny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 3 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 4 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 4 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 4 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 5 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravy bramborový guláš špekáčky s brambory na kyselo recepty brambory na kyselo houbovy gulas nakyselo recepty brambory na kyselo s houbami recept na bramborový guláš se špekáčkama recept na bramborové kyselo bramborovy gulas s mrkvi pravy burtgulas burtgulas na kyselo kyselo je kyselý a brambory málo bramborový
Suroviny: brambory, špekáček, okurky sterilované, cibule, česnek, bobkový list, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, sádlo
Bramborový guláš na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/534B
11 názorů