Bramborový guláš na kyselo

jirkacz Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 4 porce Bramborová jídla 11 názorů

Přidat další fotografii
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 kg brambor
3 špekáčky
5 středně velkých kyselých okurek
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
bobkový list
majoránka
kmín
pepř
sůl
sádlo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit.

  2. Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce.

  3. Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka.

  4. Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.

Poznámka

Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový guláš na kyselo

  • AntoninZ AntoninZ

    Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotce:-D a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávka:yes::yes::yes::-p příště vyzkoušim

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbí:yes::-K

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    srettka:jo s tou paprikou to vim;-) příště to s tím kořením určitě vyzkoušim:yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provoní:yes:Také je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokém:-O:-D:-Dlíp se to tou lžící dlabe;-)Někdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusík:-p+2:yes:ps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevu:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš":yes: Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radu;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chuti;-)

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    Oskeruska: díky:-K;-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    vubec nemusi byt spatny :-8 :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo