Nastavovaná kaše z mikrovlnky

Nadja Kuchařka:

2 malé Mikrovlnná trouba 16 názorů

Dobrou chuť
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

sklenice se šroubovacím víčkem 0,35 - 0,4 l
30 g krupek - lámanky - propláchnout
cca 60 ml vody
sůl
cca 300 g brambor -( oloupat, nakrájet na menší kousky)
mléko horké - podle potřeby
2 stroužky česneku (i více, podle chuti) - utřít
trocha majoránky
sůl
pepř mletý - kdo má rád (já nedávám)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnuté krupky nasypat na dno sklenice, zalít je vodou asi 1 cm nad krupky a trochu osolit.

  2. Pak nasypat kousky brambor a do sklenice je trochu namačkat.

  3. Navrch posypat trochou soli, zavřít šroubovacím víčkem a dát do MW na nejvyšší výkon (800 W) na 3:30 minut (sklenice 0,7 litru na 7 minut).

  4. Vařené brambory s krupkama opatrně otevřít (pozor na popálení či opaření), vysypat do mísy, rozšťouchat, zalít horkým mlékem, okořenit majoránkou a česnekem, příp. i pepřem a dobře promíchat.

  5. Podávat lze s uzeným masem nebo uzeninou, škvarečky, kyselou okurkou, osmaženou cibulkou.

Poznámka

Přidala jsem ke krupkám i špetku sušeného mletého česneku.

Kdo chce, může do hotové kaše vmíchat i kousek másla.

Sklenice používám od Majolky®, tatarky, marmelády apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Nastavovaná kaše z mikrovlnky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma nápad;-)líbí se mi:-p:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...ty kokšo...:-O:-O:-O...nastavovanou kaši miluju, ale jenom já...:-/...na jednu porci je to ideální nápad...díky moc, určitě velmi brzy zrealizuju...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:výborný nápad:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ano, ano - už chápu, kroupy znám (velké,malé) a teď už znám i lámanky:-D:yes: Děkuji za radu:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Jana Pá: Jani, kroupy jsou velké a dávají se do jelit, do polévky apod.
    Krupky jsou menší a viděla jsem dokonce i několik velikostí.
    Kroupová lámanka je taková drť - tu já dávám do kaše nebo i do polévky.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík,dala bych si hned:-p,ale najít tu odvahu a vyzkoušet:-8;-):yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    spagetka: Laďko, neboj!
    Také jsem měla poprvé obavy a držela jsem se od trouby raději dále. Ale teď už je to OK.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Pá:jani, prodávají lámanku, krupky i kroupy, musíš jukat na obal
    Nadi, hm, vyzkouším, jestli to nepřežiju, máš mě na svědomí :-D:-D:-D:-D;-);-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Krupky jsou ..kroupy:-?, lámanky:-? neznám:-O

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já mám multifunkční MT, takže odvahu na to asi nenajdu, škody by byly velké.Nicméně jako nápad se mi to (pro odvážné) líbí.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: no, to je pravda.. když jsou jen dvě, tak jo... ve velkém by se to asi nerentovalo:-//;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nadi, super nápad, bomba!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: Jasně, tos ještě neslyšela? Mne to zde naučila Hella;-) a nemá to chybu, zvlášť, když máš třeba jen cca 2 sklenice na zavaření;-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/7804-miloticke-oku...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Nadja: nestraš:-O:-D ale je fakt, že někdo v MT zavařuje, že jo:-?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    rebeka: dělám takto samotné brambory, kaši jsem zkoušela jen 2x.
    A zatím nic nevybouchlo, MW je celá. Jen to pořádně syčí, někdy i vyteče trochu vody, ale jinak nic.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo