Karbanátky s cuketou II
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou cuketou, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Karbanátky jsou skvělé jako hlavní chod, ale také jako rychlá a výživná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento pokrm spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou cuketou, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Karbanátky jsou skvělé jako hlavní chod, ale také jako rychlá a výživná…
Jemná chuť hlívy ústřičné vynikne v polévce, která je lehká, sytá a zároveň plná vitamínů. Polévka voní houbami, kmínem a lehounce i česnekem. Tento recept vás zahřeje v…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Nakrájíme si na plátky rajčata a šunku, cibuli na menší kostičky.Balkánský sýr buď nastrouháme nebo nakrájíme taky na plátky.Do plechu vyskládáme rajčata a na to…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Jak dostat do rodinných příslušníků co nejvíc zeleniny? Vyzkoušejte tento barevný zeleninový nákyp. Jednotlivé druhy zeleniny spojí své chutě a spolu s vajíčky, vločkami…
Jednoduché a rychlé vaření ocení v dnešní uhnané době každý. Skvělou omáčku třeba k těstovinám můžeme připravit z různé sezónní zeleniny. Tu stačí upéct doměkka,…
V pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty z jednoho pekáčku stihnete připravit i v průběhu pracovního týdne. Maso je skvěle ochucené a celá směs je zahuštěná ovesnými…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme…
Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme.Zeleninu nakrájíme na kostičky.V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín.Máslo se ihned vpije do chleba,…
Fazole namočíme nejlépe na noc. Namočené fazole dáme vařit ve vodě, ve které se máčely. Přidáme část mrkve (kousek mrkve si odložíme stranou) a cibuli. Zatím co se nám…
Jednoduchá, ale velmi bohatá polévka plná zeleniny a žampionů vás skvěle zasytí a prohřeje. U této polévky rozhodně doporučujeme použít kvalitní kuřecí vývar, na chuti…
Nejprve syrové oloupané brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.Přidáme vejce, vločky, mouku a koření. Vše promícháme a spojíme v bramborové…
Na panev nalejeme trochu oleje, rozehrejeme a dame na nej opect na drobne kousky nakrajene uvarene brambory (zbytek od obeda napr.). Pak pridame nakrajeny salam, ci…
Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Pyré z dýně hokaido si můžete připravit do zásoby a přidávat do polévek, omáček i pod maso. Hodí se i do redukčního jídelníčku. Příprava je velmi snadná a v lednici ve…
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na…
Placky z červené řepy jsou nejen barevně atraktivní, ale i plné chuti a zdravý prospěšných látek. Tato jednoduchá a originální varianta zeleninového pokrmu v sobě…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky. Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý…
Všechno smíchat dohromady a na oleji smažit malé placičky. Jako příloha čerstvá zelenina.
Lilek v česnekovém těstíčku je lahodným spojením křupavého obalu a jemné chuti lilku, doplněné výraznou vůní česneku. Skvěle se hodí jako předkrm, chuťovka k posezení s…