Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dalmatské čufty s rýží

Dalmatské čufty s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…

Lahůdkový guláš

Lahůdkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku,…

Bibinka

75 min

Kachní kaldoun

Kachní kaldoun

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…

jafin

30 min

Jitrnice

Jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už…

pavelk

75 min

Bramborák z trouby

Bramborák z trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Milovníci bramboráků jistě uvítají nápad, jak je připravit trošku zdravěji. Upečeme je na vymazaném plechu a nebude tak nutné spotřebovat větší množství oleje na jejich…

edna01

60 min

Moje staročeská sekaná

Moje staročeská sekaná

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sekaná je velmi oblíbená ať už právě upečená nebo po studenu. Staročeská sekaná voní majoránkou a díky hořčici je lehce pikantní. Výborná je s bramborovou kaší a…

Kacenka999

135 min

Zdravý cuketový nákyp

Zdravý cuketový nákyp

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cuketový nákyp je lehký, nadýchaný a plný chuti - ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu. Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře, a v kombinaci s opečenými brambory…

poslirecept

60 min

Vinařský guláš

Vinařský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Tento recept jsem odkoukala v jedné oblíbené restauraci ve Znojmě, kam se rádi vracíme. http://www.restaurace-u-bazalu.cz/ Důležité je podávat se špekovým knedlíkem ! …

Jana Hamzova

90 min

Kroupy s uzeným masem

Kroupy s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín,…

Cukeťák z remosky

Cukeťák z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Slaný cuketový koláč nebo cuketový nákyp - to jsou další časté názvy pro cukeťák. Můžeme jej upéct i v troubě na pekáči, těsto vytvořené podle tohoto receptu bude ale v…

tom.palda

80 min

Maso staré Blažkové

Maso staré Blažkové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

4plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi:2vejce,1lžička bramborové moučky,2lžičky kari koření,1lžice polévkového koření,4stroužky utřeného česneku,1…

Jednoduchá bramboračka ala já

Jednoduchá bramboračka ala já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na rozehřátém oleji osmažím cibuli s česnekem do růžova. Přidám mouku, udělám světle hnědou jíšku a zaleju horkou vodou. Brambory, mrkev a petržel nakrájím na kostičky,…

Hlívová polévka se zeleninou

Hlívová polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Věděli jste, že hlíva má pozitivní vliv na naše zdraví? Snižuje cholesterol a má protizánětlivé účinky. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku s hlívou, zeleninou…

ivulinka

60 min

Drožďová polévka

Drožďová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme rozdrobené droždí, vajíčka. Smícháme (dokud vajíčka nebudou vypadat, jako když děláme míchaná), přilijeme vodu s masoxem a povaříme,…

katenka

45 min

Cuketový pečenec

Cuketový pečenec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny smícháme a dochutíme kořením. Zamícháme a hmotu vylijeme do maslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme asi 45 minut při teplotě 200°C.

Klarak

65 min

1 14 15 16 17 18 117

Naposledy jste si prohlédli