Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPropláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat. Na olivovém oleji osmahneme pokrájené cibule (červenou i jarní cibulku). Přidáme na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat. Na olivovém oleji osmahneme pokrájené cibule (červenou i jarní cibulku). Přidáme na malé…
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení,…
Krupky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, vložíme do hrnce se zahřárým olejem a zpěníme. Potom zasypeme moukou a za stálého…
Květák a mrkev uvaříme, necháme trochu vychladnout a ještě teplé rozmačkáme vidličkou. Do rozmačkané zeleniny dáme koření, vajíčka a strouhanku. (Směs nesmí být moc…
Maso uvaříme v osolené vodě společně s houbami a klobásou asi 30 minut. Potom přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, kyselé zelí a vaříme dále. Když je vše…
Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, (klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku),…
Smícháme mleté maso s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Přidáme pepř, sůl a majoránku podle chuti. Do směsi nastrouháme bramboru. Vypracujeme…
Očištěnou cuketu postrouháme na hrubo. Posolíme a necháme ji vypotit. Vodu - šťávu z ní ale nesléváme.Přidáme všechny suché ingredience, včetně vajíček a koření. Necháme…
Když jsem při procházce lesem uviděl obrovský kotrč /2,5 kila/, byla činnost na odpoledne jasná. Houbu jsem na místě zhruba očistil, dopravil domů, sprchoval... a…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše řádně promícháme. Ne…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Mleté maso smícháme se všemi přísadami a vypracujeme kompaktní hmotu. Na každý plátek dáme trochu masa a…
Do zbytku nastavené kaše, připravené podle vašeho oblíbeného receptu, (kroupy, hodně smažené cibulky, dost česneku... atd) vidličkou vmícháme vajíčko, podle chuti…
Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme…
Do tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
Zeleninu si uvaříme doměkka a rozmačkáme (do vody dáme vegetu a kmín, sůl). Ochutíme kořením (česnek, sůl, vegeta, pepř, majoránka) a přidáme vajíčko a mouku. Ze směsi…
Namočíme suché houby a vymačkané dáme do mísy. Přidáme nastrouhanou cuketu, nakrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, k tomu vejce, zahustíme krupicí (nebo moukou), přidáme…
Brambory kartáčkem dobře omyjeme a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Pokrájíme na čtvrtky. Očištěné houby nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na rozehřátém oleji…
Na másle restujeme cibuli. Po změknutí cibuli zalijeme vroucí vodou, přidáme polovinu česneku, bujon, mrkev a brambory. Vaříme do změknutí brambor a mrkve, následně…
Kysané zelí několikrát překrojíme, přidáme nastrouhaný brambor, měkký salám, další ingredience, promícháme, smažíme na vepřovém sádle, kde na pánvi vytvoříme 3 placičky,…
Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, kosti opláchneme a vše dáme vařit do papiňáku na půl hodiny. Po vypnutí a zchladnutí papiňáku vyjmeme kosti, obereme je a…
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.Přidáme propláchnuté…
12 vajec uvaříme na tvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a na jemno nakrájíme. Vejce dáme do misky.Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Polévka: Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Halle Berryová každé ráno pije „neprůstřelnou“ kávu a pochutná si na šťavnatém plátku lososa
V bábovce Václava Kopty nechybí ořechy ani poleva: Je tak skvělá, že ji většinou sním celou sám, říká herec a moderátor
Staročeskou specialitou byl kapr na černo. S kořenovou zeleninou a švestkami je přímo vynikající