Houstičky s kmínem
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Linecké těsto má široké možnosti využití. Můžeme z něj připravit lahodné roládky plněné náplní z ořechů a máku. Upečte si je jen tak, nebo je podávejte při svátečních…
Nejen pro příznivce zdravého životního stylu je určen tento koláč. Díky jablku, které je přidané do těsta je krásně vláčný. Čokoládová poleva z kvalitní čokolády a…
Pokud máte rádi linecké cukroví, určitě vyzkoušejte i tuto variantu s mákem. Mák dodává těstu zajímavější chuť i nevšední vzhled. Upečené cukroví slepujte marmeládou…
Krásné podzimní tříbarevné řezy z dýně, máku a tvarohu můžete podávat i u vás doma. Surovin je sice použito trochu více, ale výsledné řezy jsou lahodné a úplně bez mouky…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Nepečené makové kuličky v papírovém košíčku jsou elegantní a lahodnou pochoutkou, která potěší nejen milovníky máku. Bezlepkové kuličky jsou dokonalou volbou pro všechny…
Jednoduché a zdravé mlsání z vloček, máku a kokosu dosladíme pouze medem. Suroviny na těsto stačí smíchat, nanést do papírových košíčků a do těsta skrýt kousek čokolády…
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník.…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Nekynuté lívance připravíme snadno během chvilky. Vše stačí jen smíchat a pak lívance osmažit. Připravit je můžeme netradičně i s mákem a citronovou šťávou. Po smažení…
Voňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
Bábovka patří mezi klasiku českých moučníků. V tomto jednoduchém receptu najdete spojení křupavého máku, který udělá i krásnou strukturu v těstě, citronové šťávy a…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Tradiční velikonoční jidáše se podávají na Zelený čtvrtek a tvarem mají připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Připravíme je z kynutého těsta, smotáme a před…
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Vychutnejte si nezvyklou kombinaci pečeného kuřete, zeleniny a zajímavé makové omáčky, zjemněné rýžovou smetanou. Řepa, batát i mrkev získají pečením výraznější chuť a…