Okatý makovec
Recept ještě nebyl hodnocenFormu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce…
Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a…
Kapustu nakrájame na tenké rezance.Mrkvu nastrúhame nahrubo, jablko narežeme na malé kocôčky. Všetko premiešame.Jogurt zmiešame s makom, medom, vínnym octom a soľou. …
Z mléka, cukru, droždí a trochy mouky umícháme kvásek. Necháme ho asi 15 minut v teple vzejít.Do mísy dáme mouku, přisypeme sůl, vklepneme vejce, špetku muškátového…
K vykvašenému prefermentu přidáme všechny zbylé suroviny (droždí rozmíchané ve vodě) a unhěteme těsto, které necháme v teplé místnosti vykynout. Během kynutí můžeme…
Do väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Poté ho vyválíme na 3 mm silný plát a vykrojíme stromečky (nebo jiné tvary). Polovinu ozdobíme…
Těsto vyválíme, vyříznemě čtvereček asi 6x6cm, vložíme do něj asi půlku ořechu a sýr nakrájený na drobné kostičky. Uzavřeme, slepíme rozšlehaným vejcem, posypemem mákem,…
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji s cukrem a solí.Přilijte mléko, rum, máslo a přidejte žloutky i droždí.Vypracujte pružné těsto pomocí robotu, nebo ručním hnětením…
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme…
Mák umeleme a smícháme s moukou a cukrem.K tomu přidáme změklé máslo a žloutek.Těsto pořádně zpracujeme a na chvíli vložíme do lednice, aby ztuhlo.Poté ho válečkem…
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, řídké máslo, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta na vále tvoříme housky nebo rohlíky. Housky…
Nemáme-li mletý mák, můžeme použít celý, který namočíme nejméně na hodinu předem do mléka. Do pekárny dáme nejprve tekuté a potom sypké suroviny. Pečeme na program s…
Rozdrobíme si do misky kvasnice a zalejeme mlékem vlažným. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, a mouku se solí. Necháme pod folií…
Najprv pripravím jablka. Očistím a pokrájam na malé kocky. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, jablká zmiešam so 150 g cukru, vysypem na plech a zarovnám.…
Z uvedených surovin na koláč, uděláme drobenku. Větší část - cca 2/3 drobenky poklademe na koláčovou formu / potřenou tukem a vysypanou strouhankou /. Tvaroh, utřený se…
Kynuté těsto dělám „od oka“. Do mísy k mouce se přidá sůl, cukr, droždí, žloutky, promíchá s mlékem a dopracuje s olejem. Na sluníčku kyne před očima. Než vykyne,…
Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně…
Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…
Vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme kůru, mléko, olej a zamícháme.Přidáme sypké ingredience, zamícháme a nakonec dáme brusinky.Velkou koláčovou formu vymažeme a…
Nejdříve rozehřejte a necháte zchladnout máslo. Svařte vodu s cukrem na hustý sirup. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Polovinu sirupu nalijte do…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
Cuketu dáme aspoň na pol dňa do chladničky (pokiaľ ju tam nedržíme), aby dobre vychladla.Potom ju nastrúhame na tenké plátky.Zmiešame olej, šťavu, med, soľ a čierne…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami