Podmáslové rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenDo domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Uvaříme vejce natvrdo, ještě horká je oloupeme, rozkrojíme, dáme na talířek. Posypeme mletou paprikou a pokrájenou cibulí a zalejeme horkým máslem. Jíme s chlebem.
Lahodný smetanový hrášek je skvělá příloha například k rybímu filé. Při každém soustu ucítíte příjemné křupnutí a chuť orestované cibulky, hořčice, másla, smetany a…
Veku nebo chleba lehce pomažeme máslem, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, která osolíme a zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Na chleby pak klademe na proužky…
Syrový květák rozdělíme na malé růžičky nebo nakrájíme včetně košťálu a všechen vhodíme na rozehřáté máslo. Osolíme a velmi pomalu dusíme pod pokličkou. Nepodléváme !!!…
200 g masla, cukor, vanil. cukor a vajcia vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva a maizenu. Cesto rozotrieme na plech. Mlieko s 50 g masla privedieme k varu,…
200 g masla, cukor, vanil. cukor a vajcia vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva a maizenu. Cesto rozotrieme na plech. Mlieko s 50 g masla privedieme k varu,…
Šunku rozmixujeme, vyšľaháme s maslom a dosolíme. Penu ozdobne nastriekame na krekry, ozdobíme štvrťkou paradajky a vňaťou.
Na oleji a másle usmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Zaprášíme moukou, osmažíme a pak zalijeme mlékem. Do něj vložíme špenát a povaříme. Osolíme, opepříme. Nakonec…
Vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom, pridáme kakao, olej a vodu.Potom vmiešame múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.Tvaroh vyšľaháme s…
Lahodný poklad české kuchyně, který spojuje sladkost šťavnatých meruněk s voňavým perníkem. Nadýchané těsto a ovocná náplň s troškou cukru, tvoří neodolatelnou kombinaci…
Chystáte se upéct dort pro slavnostní příležitost? Tento dort voní jahodami a na řezu má mozaiku z kakaového a světlého piškotového těsta. Ozdobený je máslovým krémem,…
telacie pokrajam na rezanceky, cesnak naplatkujem a cibulu nakrajam ma kocky. Na tuku podusim cibulu a cesnak...pridam telacie a zo vsetkych stran opeciem. Osolim a…
Lahodné, křupavé rohlíčky s povidlovou náplní, z křehkého těsta s vůní másla. Připravit si je můžete nejen na svatomartinské slavnosti. Pocukrované, do zlatova vypečené…
Vynikající a jednoduchý pokrm z plátků masa, které zůstanou po upečení šťavnaté a rozplývající se na jazyku. Pokud je budete podávat s jemnou bramborovou kaší, stanou se…
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do…
Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu.Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo.Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou…
I v létě rádi mlsáme, ale chtělo by to něco osvěžujícího. Piškotový dort promazaný čokoládovým a smetanovým krémem, proložený plátky jahod, bude to pravé. Jen počítejte…
Jednoduchý, ale osvědčený recept na perníčky můžete vyzkoušet třeba o letošních Vánocích. Vykrájené a upečené tvary perníčků dozdobte bílkovou sladkou polevou. Do…
Pórek očistíme, opereme a spolu se zelenou částí nakrájíme na krátké špalíky. Zelené špalíky krájíme o něco kratší, neboť tužší, zelená část pórku potřebuje k změknutí…
Žloutky, máslo a cukr utřeme,přimícháme mouku s pr.do pečiva, smetanu a rozmačkané banány. Pak kokos nebo ořechy. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme bez zakrytí 8…
Všechny suroviny vyšleháme,vlijeme do nádoby kterou jsme vymazali a vysypali.Pečeme 8 minut na 650W.Po upečení necháme v troubě ještě 2 minuty dojít a pak vyndáme…
Můžete po zapípání přidat nasekané ořechy,různá semínka podle své chuti. Když si přidáte rozinky a trochu víc cukru, tak má chuť jako vánočka.
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…