Bulgur ochucený

Petrag Kuchařka: Petrag

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

bulgur (asi půl hrnku pro 2 osoby)
cibule
rajský protlak
provensálské koření
majoránka
sůl
máslo
olivový olej
olivy (nemusí být)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min).
    Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou.

  2. Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme.

  3. Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami.

  4. Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.

Poznámka

Hledala jsem bezmasý oběd. Manžel nemá moc rád rajčatová jídla, ale uznal, že protlak nebyl nějak cítit, jen příjemně ochutil.

Za mě rychlé a zdravé jídlo. Doplnit lze asi čímkoli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bulgur ochucený

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo