Jehněčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 543 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 5,40 g |
| – nasycené | 2,44 g |
| – nenasycené | 2,07 g |
| –– mononenasycené | 1,89 g |
| –– polynenasycené | 0,18 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 74 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Křehké maso plné chuti, připravené téměř bez práce! Jehněčí na česneku v pomalém hrnci je lahůdka, která vyniká šťavnatostí a jemnou česnekovou vůní. Pomalu tažené maso…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Jemné a zdravé jehněčí maso je opravdová pochoutka, jeho příprava navíc není složitá. Stačí ho zatáhnout na pánvi a poté podusit v troubě spolu s paprikou a bramborami.…
Jehněčí na červeném víně je pomalu tažené maso s bohatou a voňavou omáčkou. Víno dodá jehněčímu masu hloubku chuti a dlouhé vaření zajistí, že maso zůstane krásně…
Jehněčí maso bývá často v české kuchyni mírně opomíjené, ale své místo má nejen na slavnostní velikonoční tabuli. Vyzkoušejte dušené jehněčí na česneku. Zůstane krásně…
K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté.…
Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu.…
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je…
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Jehněčí maso se u nás nejčastěji připravuje na jaře, zejména v období Velikonoc. Pokud se vám podaří sehnat pěkný kousek takového masa, zkuste tento recept. Maso se…
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Mäso narežeme na kocky a premiešame so soľou a mletým korením. Na troche oleja orestujeme dobleda nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnúť. Podlejeme…
Maso v poměru jak máme rádi (já použila 1:1) pomeleme společně s cibulí, česnekem a houskou. Přidáme koření, sůl, trochu hořčice (u nás se vždy přidávala pro chuť),, 3…