Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 30 minut 1 porce Jiné maso 5 názorů

Suroviny

Kofty:
120 g mletého jehněčího masa (koupíte v Icelandu)
1 malá šalotka
1 menší stroužek česneku
sůl
pepř
snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného
Placky:
70 g hladké špaldové celozrnné mouky
140 ml vody
špetka soli
Okurkový dip:
50 g salátové okurky
40 g bílého hustého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř
Salátek z červené řepy:
80 g uvařené červené řepy
1 čajová lžička červeného vinného octa
1 čajová lžička olivového oleje
špetka drceného římského kmínu
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.

  2. Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.

  3. Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.

  4. Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.

  5. Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.

  6. Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.

  7. Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.

  8. Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.

Poznámka

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou

Tématické fráze: mleté jehněčí kofty placky k jehněčímu jehněčí mletý dip ke kachně